--> На Волині розпочали законний видобуток бурштину | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині розпочали законний видобуток бурштину

0
-2
На Волині розпочали законний видобуток бурштину
Комунальне підприємство «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради розпочало законний видобуток бурштину на території області.

Лише за тиждень роботи видобуто більше 100 кілограмів каміння, ціна якого становить декілька тисяч доларів за кілограм, – повідомляє Волиньінфа.

Комунальне підприємство «Волиньприродресурс» приступило до законного видобутку корисних копалин, а саме розпочався видобуток бурштину. Прибуток від діяльності підприємства, яке належить громаді Волині, спрямовуватиметься, зокрема, в бюджети місцевих рад.

На противагу «місячних пейзажів» з Рівненської та Житомирської областей, де незаконні старателі знищували природу та займались незаконним видобутком, на Волині відбувається законний видобуток під контролем «Волиньприродресурсу». Територія водобутку обгороджена парканом і в перспективі гроші від видобутку йтимуть в місцевий бюджет.

Варто зазаначити, що на підприємстві тепер офіційно працюють ті люди, які раніше були змушені займатись незаконним видобутком в сусідніх областях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні