Надзвичайний стан в США

0
3
Надзвичайний стан в США
Режим надзвичайного стану дає президенту деякі додаткові юридичні повноваження, якими він може в будь-який момент скористатися.

Повідомляє Главком.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп продовжив на рік режим надзвичайного стану - до 14 вересня 2021 року. Надзвичайний стан було введено в країні після терактів 11 вересня 2001 року.
Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

«Терористична загроза, яка призвела до введення режиму надзвичайного стану 14 вересня 2001 року, зберігається», - йдеться в повідомленні.

При цьому Трамп зазначив, що повноваження, які були задіяні після введення надзвичайного стану, продовжують грати критично важливу роль для можливості Збройних сил США виконувати свої основні завдання щодо протистояння постійною загрозою тероризму на території США і у всьому світі.

«З цієї причини я вважав за необхідне, щоб дія надзвичайного стану, введеного 14 вересня 2001 року у відповідь на терористичні атаки, продовжувалося», - додав він.

Режим надзвичайного стану дає президенту деякі додаткові юридичні повноваження, якими він може в будь-який момент скористатися.

Зазначимо, що надзвичайний стан було введено в США через три дні, після того, як терористи захопили літаки і спрямували їх на вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку і на Пентагон. В результаті теракту загинули близько 3 тисяч осіб.
Теги: США, Трамп
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні