Коронавірус на Волині: все більше хворих потребують госпіталізації

0
-9
Коронавірус на Волині: все більше хворих потребують госпіталізації
«Може статися, що в червоній зоні опиниться вся Україна». Про це застерігають у МОЗ, нагадуючи про 75 тисяч активних хворих на коронавірус і переповнені стаціонари. Станом на вчорашній ранок було зафіксовано 2 551 новий випадок інфікування COVID 19, з них на Волині – 7.

Пише Волинь.

Мама четвертокласника проявила пильність
— У випадку погіршення епідемічної ситуації не виключено, що уряд буде змушений ввести режим червоної зони для всієї країни, щоб стримати зростання захворюваності, — ​заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

Уникнути такого сумного сценарію вдасться, якщо кожен із нас відповідально ставитиметься і до власного здоров’я, і до безпеки оточуючих. І люди це починають розуміти.

Цими днями в одного з учнів четвертого класу Луцького ліцею № 22 підтвердили коронавірусну хворобу. Коли в дитини з’явилися підозрілі симптоми, батьки вирішили зробити ПЛР-тест в одній із приватних лабораторій. Про позитивний результат мама школяра одразу повідомила дирекцію школи. Усіх однокласників хлопчика з 7 вересня відправили на двотижневу самоізоляцію, хоча ознак респіраторного захворювання в них нема. Але такий алгоритм дій є обов’язковим, аби не допустити поширення інфекції.

Станом на 7 вересня у медзакладах нашої області з діагнозом «коронавірус» та підозрою на нього знаходилося 456 хворих.
Станом на 9 вересня в області зареєстровано загалом 6015 випадків зараження COVID 19. Від ускладнень, спричинених цією недугою, померли 130 осіб. Напередодні додалося ще 72 інфікованих волинян: Луцьк — ​19, Володимир-Волинський район — ​12, Нововолинськ і Рожищенський район — ​по 8, Луцький, Маневицький, Ківерцівський райони — ​по 6, Горохівщина — ​3, Шацький, Любешівський, Старовижівський, Турійський райони — ​по 1. Одужали за попередню добу 28 хворих, на Маневиччині одну людину не змогли врятувати.

І хоча Волинь не належить до областей із найбільшою кількістю нових випадків COVID 19 (у Києві їх додалося 310, на Харківщині — ​291, Львівщині — ​196, Тернопільщині — ​190, Прикарпатті — ​151, на Буковині –150), але ріст захворюваності у нас все ж помітний. Тривожить і збільшення кількості хворих, які потребують госпіталізації.

У двох районах розгорнули ще 40 ліжок для пацієнтів із COVID 19
Таке рішення на своєму засіданні ухвалила регіональна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Станом на 7 вересня у медзакладах нашої області з діагнозом «коронавірус» та підозрою на нього знаходилося 456 хворих. Збільшити кількість ліжкомісць для таких пацієнтів довелося у Володимир-Волинському та Камінь-Каширському районах.

За словами головної санітарної лікарки області Наталії Янко, на Волині середній показник виявлення нових випадків інфікувань за 2 тижні становить 71,4 на 100 тис. населення (базовий — ​не більше 40 на 100 тис. жителів), а рівень завантаженості ліжок у нас за останні 5 днів коливається в межах 45,9–51,4% (вимагається менше 50%).

Аби не допустити загострення ситуації, важливо не порушувати карантинних умов і протиепідемічних заходів, наголошували і члени відповідної комісії у Луцьку. Нині у місті побільшало звернень до сімейних лікарів та педіатрів, люди скаржаться на симптоми ГРВІ, які схожі на коронавірусну інфекцію. З похолоданням і початком навчального року частіше почали хворіти діти.

Важко дотримуватися вимог безпеки у громадському транспорті, особливо в години пік. Тому Луцька міська рада підготувала звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я щодо порядку перевезення пасажирів в умовах адаптивного карантину. Адже жителі обласного центру не можуть вчасно доїхати на роботу чи навчання зранку, а також повернутися додому ввечері, оскільки число пасажирів не може перевищувати кількості місць для сидіння. Доводиться або порушувати інструкцію, або годинами чекати транспорту.

Втім, ігнорувати карантинні обмеження сьогодні не завжди можна безкарно. Відомо, що в Тернополі, який знаходиться в червоній зоні, міська влада вирішила не закривати навчальних закладів. У результаті на керівників 31 школи та 12 садочків правоохоронці склали протоколи і освітянам загрожують чималі штрафи. Їх попередили: якщо діти захворіють —директорам «світить» кримінал.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні