Дональд Трамп номінований на Нобелівську премію миру

0
1
Дональд Трамп номінований на Нобелівську премію миру
Американський президент номінований за налагодження відносин між Ізраїлем і ОАЕ.

Пише Главком.

Голова норвезької делегації в Парламентській асамблеї НАТО Крістіан Тайбрінг-Джедде номінував американського президента Дональда Трампа на Нобелівську премію миру 2021 року за «ключову роль у налагодженні відносин між Ізраїлем і ОАЕ». Про це повідомляє «FoxNews».

«Оскільки очікується, що інші країни Близького Сходу зроблять як Об’єднані Арабські Емірати, то ця угода може змінити правила гри, перетворивши Близький Схід в регіон співпраці і процвітання» , – вважає Тайбрінг-Джедде.

Також він похвалив американського президента за сприяння контактам між країнами, які конфліктують, зокрема, мова йде про Індію та Пакистан, а також про Північну і Південну Кореї.

«Трамп перервав 39-річну серію американських президентів, які або починають війну, або втягують Сполучені Штати в міжнародний збройний конфлікт» , – додав політик, який заявив виданню, що його ініціатива не пов'язана зі спробами вислужитися перед президентом США.

Нагадаємо, на сайті Нобелівського комітету наголошується, що претендента може номінувати на премію будь-яка особа, «яка відповідає критеріям». Зокрема, це може бути діючий глава держави або уряду. Розголошення інформації про кандидатів, що не удостояться нагороди, допустимо лише після закінчення 50 років.

Нобелівська премія миру щорічно присуджується в Осло фізичним особам і організаціям, які зробили, на думку комітету, видатний внесок у справу зміцнення миру.

До відома, у 2019 році прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе номінував президента США Дональда Трампа на здобуття Нобелівської премії миру «за внесок в денуклеаризацію Корейського півострова і підтримання миру в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні».
Теги: США, Трамп
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні