Чи збільшать виплати сім’ям загиблих учасників АТО

0
-2
Чи збільшать виплати сім’ям загиблих учасників АТО
Відповідне розпорядження підписала голова обласної ради Ірина Вахович, інформує Волинська обласна рада.

Позачергова 31 сесія обласної ради відбудеться взавтра о 10 годині в сесійному залі.

Депутати розглянуть усього три питання: звіт голови обласної ради, звернення депутатів Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС та щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Волині» (посмертно).

Непрацездатним батькам загиблих учасників АТО пропонують надати можливість отримувати одночасно дві пенсії (за віком та у разі втрати годувальника за загиблих дітей).

У зверненні пропонують органам центральної влади внести зміни до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», а відтак перерахувати пенсії у разі втрати годувальника членам сімей загиблих учасників АТО шляхом збільшення грошового забезпечення (у відповідності до діючого розміру) або запропонувати інший механізм, при якому пенсійне забезпечення було б однакове для усіх членів родин загиблих, незалежно від року загибелі (смерті) військовослужбовців, розміру їх грошового забезпечення та доходу сім`ї.

Непрацездатним батькам загиблих учасників АТО пропонують надати можливість отримувати одночасно дві пенсії (за віком та у разі втрати годувальника за загиблих дітей).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні