В Україні покарання за викрадення автомобіля прив'яжуть до його вартості

0
7
В Україні покарання за викрадення автомобіля прив'яжуть до його вартості
Парламент ухвалив закон «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом» (№ 3301).

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

За це рішення проголосували 309 народних депутатів.

Що зміниться

Згідно із законом, внесено зміни до статті 289 Кримінального кодексу - незаконне заволодіння транспортним засобом. Зокрема, за незаконне заволодіння транспортним засобом не передбачено покарання у вигляду штрафу, а такі дії караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Покарання за викрадення

Також встановлюється покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої за ті самі дії, вчинені з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, або якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого становить від 100 до 250 (від 105 тис. 100 грн – до 262 тис. 750 грн неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Посилення покарання 14 липня 2020 року Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо вдосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом" (№3301). Зміни були внесені до статті 289 Кримінального кодексу.

Згідно з ними, замість розмірів кваліфікуючих ознак злочинів у вигляді завданої матеріальної шкоди вводиться така ознака, як вчинення цього злочину у великих розмірах. Під значний розмір підпадав злочин, скоєний на суму від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (105 тисяч 100 гривень - 262 тисяч 750 гривень), а під великий розмір - злочин, скоєний на суму понад 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні