--> У Луцьку випустили настільну гру «Луцький пан»: як грати і де купити | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку випустили настільну гру «Луцький пан»: як грати і де купити

0
0
У Луцьку випустили настільну гру «Луцький пан»: як грати і де купити
Луцьк віднедавна має свою настільну гру. Видала її компанія з Івано-Франківська, долучився до ідї місцевий бізнес, бо гра вчить заробляти гроші.

Про це пише "Перший".

Ідея належить хлопцям з Івано-Франківська. Три роки тому Сергій Матусов та Владислав Пендорак вирішили створити цікаву гру про рідне місто. Так народилася настільна гра «Франківський пан» - про Франківськ, його історію та його героїв.

Гра добре пішла в люди, а відтак вони пішли далі – і стали робити такі ж продукти для інших регіонів. Так постав проект «Величний пан». Нині охопили 11 областей та одне місто в Польщі. На черзі – Луцьк. Гра вже побачила світ і продається в місті.

Гра не має вікових обмежень, розрахована на школярів від 8 років і далі. Передбачає участь 2-5 гравців. Займе 1-3 години часу. Вона вчить мислити логічно, заробляти гроші, орієнтуватися у місцевому бізнесі і знати історію свого міста, зокрема – Луцька.

Основа гри – карта, на якій зображені ключові підприємства Луцька (провідні бізнес-компанії – такі. як «Дмитрук», «Луцьксантехмонтаж №536», «Вілія», «Благомед», «Тигрес» та інші) та пам’ятки (кірха, замок, синагога тощо).

Ігрові персонажі – це фігурки окремих персонажів, які мали стосунок до історії Волині. Наприклад, князь Любарт Гедимінович, Єлизавета Гулевич, фундаторка Луцького братства, Бравий солдат Швейк, сатиричний персонаж Гашека, пам’ятник якому є на одній з центральних міських вулиць, та деякі інші.

Луцький пан бродить містом. Черпає натхнення з історії та сучасності. Він знає героїв минулого і героїв сьогодення, які творять історію нині. Кожен може побути Луцьким паном, граючи у цю гру. У пана є гроші: на купюрах зображений Луцький замок, але це не 200 грн)) та інші пам’ятки, його портрет, їх видав «Панський державний банк» і їх можна заробити у ході гри. Гроші у грі називають «гриваки».

Луцьким паном стай той, хто отримати у своє володіння 6 контрольних веж. Він має збудувати своє панство, може купувати луцькі підприємства. Але повинен платити і «данину». Задача – залишитися при грошах і вибити всіх інших гравців.

Гра видала компанія «Величний пан», кошти у неї інвестували волинські компанії, логотипи яких зображені на карті для гри. Підтримала проект і Луцька міська рада. Гру презентуватимуть під час заходів до дня міста.

Настільна гра «Луцький пан» коштує 800 грн. Має презентабельний вигляд і годиться, як дарунок чи сувенір.

Гра продається у луцьких барбершопах GC, в мережі Kava Avenu. Можна купити її і безпосередньо на сайті виробників grandpan.me.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні