--> Далекобійниця з України розповіла про аспекти нежіночої професії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Далекобійниця з України розповіла про аспекти нежіночої професії

6
2
Далекобійниця з України розповіла про аспекти нежіночої професії
Анна Євтушок із міста Шепетівка разом з чоловіком Максимом вже рік працюють далекобійниками в Європі. Жінка за освітою бухгалтер, але 12 років працювала майстринею манікюру та педикюру в рідному місті.

"Клієнтів було вдосталь. Не можу сказати однозначно,що мене підштовхнуло змінити професію. Мабуть у кожного бувають такі моменти,коли хочеться щось поміняти. Водійські права маю вже п'ять років,а на керування вантажівкою отримала рік тому. До того ж, моя сестра з чоловіком ризикнули першими й стали далекобійниками. Зараз надзвичайно приємно перетинатись із сестрою на європейських дорогах", - зізналась Анна.

Подружжя Євтушків працюють на одній вантажівці, у них парний екіпаж. За зміну мають відпрацювати 21 годину, з яких 18 – за кермом. Анна каже, що чергується з чоловіком за кермом по 4 з половиною години. Після зміни водії повинні мати не менше 9 годин відпочинку, щотижня дається один вихідний, а кожних дві неділі – два. Порушувати графік роботи не можуть, бо все фіксує тахограф.

"В Європі дуже строго стосовно часу роботи та відпочинку. Тут великі штрафи за ці порушення. Втома в дорозі, звичайно, є. Адже дуже великий потік машин, тому не розслабляєшся ні на хвилинку. Але з часом вбуваєшся. Оскільки працюємо в парі, то інколи трапляється, що хтось когось повчає. Коли чоловік за кермом, я можу щось бубоніти і навпаки. Та ми до всього ставимось з позитивом. Інакше не можемо, адже два місяці працюємо і живемо в одній машині. До того ж, я прислухаюсь до порад. Зізнаюсь: перші місяці був надзвичайно великий страх їздити вулицями. Тепер мені це цікаво. Також раніше боялася високих мостів, яких тут багато. Завжди додатковим фактор занепокоєння є негода. Коли видимість погана, зменшуємо швидкість, та, на жаль, навіть тоді ми не маємо часу зупинятись – повинні пройти прокладений маршрут", - розповіла Анна .

Анна і Максим Євтушки переважно перевозять продукти харчування.Це завжди термінові вантажі, бо швидко псуються. Тому такі рейси не підлягають під заборону руху вантажівок, що діє в деяких країнах.

Оскільки працюємо в парі, то інколи трапляється, що хтось когось повчає. Коли чоловік за кермом, я можу щось бубоніти і навпаки.

Подружжя готує їжу в мультиварці, на вихідних можуть піти в кафе чи ресторан.

"Намагаємось, аби в раціоні були м'ясо та овочі. Але тут смак продуктів трохи інший. Вдома все смачнішим виходить. Та голодними ніколи не були. Завжди є можливість попасти в магазин та скупити усе необхідне. Щодо комфорту, то я, наприклад, не відчуваю незручностей. Ми маємо змогу приймати душ. Майже в кожному пункті завантажень він є. На кожній заправці також є душові кабіни. У Франції вони безкоштовні. В Німеччині послуга коштує орієнтовно 3 євро. Сон в авто не приносить дискомфорту, хіба в спеку без кондиціонеру важко заснути", - запевнила водійка.

За час роботи далекобійниками Анна і Максим побували у Франції, Німеччині, Іспанії, Бельгії, Нідерландах, Данії, Швеції, Швейцарії та Австрії.

"Найбільше мені подобаються Нідерланди. Міста в них дуже зелені,чисті, та гарні. Багато велосипедних доріжок, місць для відпочинку з дітьми. Незабутні враження і від Франції. Там я вперше купалась в Атлантичному океані. Моєму захвату не було меж. Не хотілося покидати те місце – сонечко,ніжний пісок та поруч кохана людина. То були чудові вихідні. Водночас особисто для мене наша Україна найкрасивіша. Чесно скажу,не змогла б, мабуть, виїхати на постійне місце проживання в іншу країну. Під час рейсу за домівкою сумуємо. Адже вдома на нас чекають дві донечки і батьки. Це і є найбільшим недоліком в цій професії. Адже доводиться по два місяці не бачити рідних. З собою в рейс беру маленьку м'яку іграшку. Щоразу вона інша, бо її вибирають для мене донечки. А мама дає ікони на щасливу дорогу".

Зі слів Анни, в Європі жінки часто керують великогабаритним транспортом.

"Тут це не така диковинка, як у нас. Хоча жінка за кермом вантажівки – це завжди увага з боку чоловіків. Але ставлення до жінок-водіїв дуже добре. За весь час своєї роботи ніколи не відчувала дискримінації".

Ірина Мамрига Gazeta.ua

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Друзья, я последние несколько лет вообще не смотрю телевизор!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые СМИ сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте ненужные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас: https://myukraina.com.ua/finansy/zarplata/kogda-pozharnym-povysyat-zarplatu-v-ukraine.html
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас:
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/pensiya/kogda-povysyat-pensii.html
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только проверенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас :
https://sylnaukraina.com.ua/novini/kak-popolnit-1xbet-cherez-kievstar.html
Відповісти
Последнее время не могу найти качественную информацию чтоб получить независимое мнение по той или иной информации, в основном большая часть контролируема государством.
Вижу что сейчас на небольших СМИ информация более достоверная.
Нашел и хочу поделиться: https://russtoday.com/svezhie-novosti-na-segodnya-pro-koronavirus-v-kitae-2020/
А где ищите ВЫ?
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/novini/obyavlen-v-ukraine-godom-matematicheskogo-obrazovaniya.html
Відповісти
Каждый из нас любит почитать новости или посмотреть Ютубчик, что узнать что делается в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был правдивый и Вы не получали лживую информацию.
Я нашел очень полезный источник новостей и рекомендую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время смотрю новости только здесь.
Так же вот несколько из последних новостей, которые просто взрывает мозг:
https://ukr-life.com.ua/proizvodstvennyj-kalendar-dlya-ukrainy/
https://ukr-life.com.ua/razmer-posobiya-po-bezrabotice-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/
https://ukr-life.com.ua/predskazanie-vangi-dlya-ukrainy/
https://ukr-life.com.ua/novye-tarify-vodafon-vodafone-v-ukraine/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні