За одним із чудес України – Рожевим озером, можна спостерігати онлайн

0
2
За одним із чудес України – Рожевим озером, можна спостерігати онлайн
За одним із найбільших чудес України – Генічевським озером, відомим, як Рожеве озеро, можна буде спостерігати онлайн в будь-яку пору. На унікальній водоймі встановили веб-камеру, завдяки чому помилуватись захоплюючими краєвидами можна буде із будь-якої точки світу.

Як повідомляє інформаційне агентство Інтерфакс-Україна, це стало можливим завдяки ініціативі голови Щасливцевської сільської ради Віктора Плохушко.

Веб-камера на озері Генічевському – єдина такої якості, що відкриває вид на одну із топових пам'яток півдня України.

Генічеське рожеве озеро розташоване на півночі Арабатської стрілки в крихітному селі Приозерне. Популярне воно водами дивного червоно-рожевого кольору (влітку), який виникає в результаті діяльності мікроскопічних водоростей виду Dunaliella salina (одні з небагатьох живих організмів, здатних жити в настільки солоній воді).

Для захисту від сонячного світла водорості виробляють β-каротин – цікавий жовто-оранжевий пігмент, який надає воді червонуватий відтінок.

Цікавим є феномен, що чим спекотніше і посушливіше літо, тим насиченішим стає колір води, формуючи на Генічеському озері майже марсіанські пейзажі.

Здавна, в дореволюційні часи, там була добре розвинута соляна промисловість. Нині ж про це нагадують лише дерев'яні стовпчики, що залишилися з тих пір, коли водойму розділяли на сектори, які роблять Рожеве озеро упізнаваним і дають можливість зробитии там фантастичні фото.

На озеро приїздять туристи звідусіль. Втім, їдуть туди не лише за красивими фотознімками, але й для того, аби оздоровитися, адже ропа і багно озера насичені низкою корисних мікроелементів, які містять бром, магній і натрій.

Нинішнього літа через карантинні обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19, Генічеське озеро стало місцем паломництва тисяч українців, а Арабатська стрілка – чи не найпопулярнішим курортним регіоном, який відомий не лише теплим морем і просторими піщаними пляжами, але й чималою кількістю природних пам'яток.

«Ми давно мріяли встановити тут суперсучасну веб-камеру, яка дозволила б ще більшій кількості людей побачити неймовірну красу Рожевого озера, – поділився голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко. – Нині ця ідея, врешті, реалізована – із ним відмінно впоралися наші партнери з НІАП «Кірілловка.Укр», які, до слова, встановили за останні два роки вже понад 15 онлайн трансляцій для популяризації курортів і визначних пам'яток Арабатської Стрілки».

Спостерігати за мальовничими краєвидами Рожевого озера, можна за посиланнями:

- http://kirillovka.ks.ua/webcam-rozovoe-ozero/
- https://azov.ua/genichesk/webcam/
- https://arabat-rada.gov.ua/kameri/

Веб-камера на Генічеському рожевому озері здійснює безперервну онлайн-трансляцію в UltraHD-якості з підтримкою звуку. Вона працює цілодобово 365 днів на рік. У режимі реального часу можна спостерігати, як змінюються озерні пейзажі в різний час доби і в залежності від сезону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні