У Луцьку перевірятимуть законність нових об'єктів будівництва

1
5
У Луцьку перевірятимуть законність нових об'єктів будівництва
При Луцькій міській раді планують створити комісію, яка перевірятиме законність нових об’єктів будівництва.

Про це йшлося 27 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, пише ІА "Волинські новини".

Депутати розглянули проєкт рішення Про створення комісії з питань дотримання містобудівного законодавства при плануванні та забудові території міста Луцька.

Як розповів заступник керівника відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцька Сергій Літвицький, у березні була призупинена дія постанови Кабінету Міністрів, яка регулювала порядок здійснення архітектурно-будівельного контролю, тому зараз відділ фактично не може здійснювати перевірку об’єктів будівництва.

«У зв’язку з цим на місцевому рівні було вирішено створити комісію у складі працівників управління будівельного контролю, відділів архітектури, земельних ресурсів, муніципальної варти та, за погодженням, поліції для фіксування випадів самовільного будівництва на території міста Луцька з подальшим направленням результатів цих оглядів до поліції для відкриття можливих кримінальних справ і для впливу на забудовників», – сказав Сергій Літвицький.

Та додав, що діяльність комісії дозволить здійснювати хоч якийсь контроль за будівництвом у місті до того часу, поки буде поновлено дію постанови Кабміну або прийнято нову.

Передбачено, що комісія оглядатиме об’єкти будівництва, фіксуватиме порушення, зокрема те, чи є необхідні дозвільні документи на роботи, та передаватиме складені акти поліції.

Сергій Літвицький також поінформував, що відділ державного архітектурно-будівельного контролю підготував звернення до Міністерства юстиції, Міністерства розвитку громад, прокуратури та Асоціації будівельників, аби вони вплинули на реєстраторів, аби забрати в них сертифікати на їхню діяльність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І хоч одну незаконну побудовану хату знесуть?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні