Уряд продовжив адаптивний карантин: що зміниться

0
-2
Уряд продовжив адаптивний карантин: що зміниться
Кабінет міністр України продовжив адаптивний карантин щонайменше до 31 жовтня.

Про це на засіданні уряду 26 серпня заявив Денис Шмигаль, пише "Громадське".

Уряд також заборонив в'їзд іноземців до України майже до кінця вересня через зростання кількості захворювання. Обмеження не стосуватимуться іноземців, які мають посвідку на проживання, представників дипмісій тощо.

Що змінюється?

Із 3 серпня в Україні набув чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону. Проте з 1 вересня посилюють обмеження у «зеленій» зоні, тобто там, де найкраща ситуація.

Кабмін забороняє у «зелених» зонах проведення дискотек, роботу нічних клубів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля. Уряд вважає, що такі заклади не дотримуються карантинних умов та сприяють поширенню вірусу серед молоді.

Також забороняється проведення концертів. Але виняток роблять для тих закладів культури, для яких проведення концертів упродовж останнього року є основним видом діяльності.

Які обмеження діють наразі дивіться на фото:

Про останній поділ на зони ми писали тут. Поділ на зони оновлюють кожного четверга, а набуває чинності він у понеділок.

Чому обмеження посилили?

В Україні щодоби фіксують 1000-2000 нових хворих на COVID-19. 21 серпня коронавірусне захворювання виявили у рекордної кількості людей — 2 328. Тож про завершення епідемії не йдеться.

Загалом в Україні вірус виявили у 110 085 людей. З них 2 354 пацієнтів померли від ускладнень та 53 454 людей одужали.

Експерти кажуть, що коронавірус буде з нами, поки не винайдуть вакцину проти нього. Наразі по всьому світу на людях тестують приблизно 17 вакцин. За «оптимістичним сценарієм» вона буде готова в наступному році.

Поки у громадських місцях (магазини, громадський транспорт) рекомендують носити захисну маску, не торкатися руками обличчя, дотримуватися дистанції не менше, ніж 1,5 м одне від одного, а також часто мити руки та користуватися антисептиком. Якщо ви відчуваєте ознаки захворювання, зверніться до сімейного лікаря та самоізолюйтеся.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні