У Луцьку просять негайно очистити заплаву річки Стир: збирають підписи

2
-1
У Луцьку просять негайно очистити заплаву річки Стир: збирають підписи
У Луцьку просять очистити заплаву річки Стир протяжністю від вулиці Ковельської до вулиці Гнідавської.

Таку петицію зареєстрував Сергій Тимчук 18 серпня. Автор просить мешканців міста підтримати звернення підписами.

Лучанин нагадує, що заплава річки Стир у Луцьку була створена з метою забезпечення стратегічним запасом води міста, а також заплава мала слугувати рекреаційною зоною, оскільки в місті немає великих водойм.

"Крім того, заплава є великим нерестовищем для риби. Рибальські організації щосезонно проводять зариблення, але ці зусилля тепер марні, тому що рівень мулу вже занадто високий і при меженному (маловоддя) періоді р. Стир риба там існувати не може. Нерест повноцінно не відбувається.

Заплава – в критичному стані і продовжує регрес, тому заходів з порятунку заплави потрібно вжити негайно", – акцентує автор петиції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якщо ця зима 2020/21 року буде набагато суворіша з морозами до 20-25 градусів, то заплава річки Стир протяжністю від вулиці Ковельської до вулиці Гнідавської просто промезне до дна. Ось тоді буде катастрофа, вимре все живе, що ще залишилося в нашій річці Стир.
Відповісти
А хто буде чистити, міська влада, так в неї завжди бракує грошей. А приватний бізнес почистить, то про вільний доступ і рибальство можна забути!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні