Врятував побратимів, а сам загинув: минає шоста річниця загибелі волинського Героя

0
-7
Врятував побратимів, а сам загинув: минає шоста річниця загибелі волинського Героя
Сьогодні, 16 серпня, минає шоста річниця від дня загибелі Героя України Пасевича Івана Григоровича, уродженця села Залізниця Любешівського району.

Про це пише Волинь.Правда.

Іван був заступником командира 3-ї роти 80-ї окремої аеромобільної бригади. Він загинув при звільненні села Красне Краснодонського району Луганської області 16 серпня 2014 року під час обстрілу терористами з РСЗВ «Град». Своїм тілом Іван Пасевич закрив від вибуху двох побратимів, завдяки чому вони залишилися живі.

«Шість років тому 16 серпня 2014 року загинув Іван. У вересні наша донечка піде у перший клас…» – пише дружина Героя Олена Пасевич, яка після смерті чоловіка зайнялася волонтерською діяльністю для допомоги армії та родинам військових і стала депутаткою Львівської міської ради.

Жінка ділиться, що почуває себе щасливою, маючи змогу продовжувати справу свого чоловіка – допомагати тим, хто захищає нас з вами, робить нас сильнішими. Олена пише, що завдяки чоловіку, віднайшла себе у цій роботі й не втратила переконання, що «добро не має бренду».

«Він був СПРАВЖНІМ, мав яскраве уявлення про «ЧОРНЕ» і «БІЛЕ» і не підміняв цих понять. Він ненавидів показуху. Він вчив мене не боятися жити і дихати на повні груди з любов’ю і небайдужістю до оточуючих», – тепло відгукується дружина про Івана Пасевича.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні