Валютний ринок цього тижня: геополітика, макроекономіка і суперечки в Конгресі

0
1
Валютний ринок цього тижня: геополітика, макроекономіка і суперечки в Конгресі
Обережний попит на ризикові активи і валюти корзини EM опинився під тиском невизначеності і загальної нервозності. Покупці знову згадали про небезпеки в сферах геополітики, медицини та економіки, вважаючи за краще зайняти вичікувальну позицію і відмовитися від угод.

Китай і США: яким буде підсумок переговорів

На середину серпня заплановані переговори між представниками Штатів і Піднебесної. Зустріч з обговоренням гострих питань і обсягів виконання першої частини торгівельної угоди пройде в форматі відеозв'язку.

Аналітики припускають, що суперечек, здатних привести до торгівельної війни і введення мит, вистачає. З іншого боку, попити з Китаєм можуть погіршити ситуацію на фондовому ринку, що невигідно нинішньому президенту США.

Вірус і «друга хвиля»

Незважаючи на анонсування першої зареєстрованої вакцини і активну розробку аналогічних препаратів в ряді країн, проблему пандемії не можна назвати разрешівшейся.

До другої хвилі, яка вже могла початися в ряді країн, готуються. При песимістичному розвитку сценарію ринки чекають нові локдауни економік і введення карантинних заходів. Це знайде логічне відображення і в сировинному сегменті, і на форекс, і на ринку вуглеводнів або ризикових активів.

Конгрес все ще обговорює

Демократи і представники республіканської партії США не можуть домовитися з приводу чергового пакета стимулюючих заходів для американської економіки. Демократи хочуть 2 трильйони, а республіканці не готові піти на такі витрати.

Незважаючи на те, що суперечки між чиновниками тривають, надія на швидке прийняття стимулюючих заходів вселяє надію інвесторам. Якщо пакет буде прийнятий, а західні ринки отримають підтримку, це підштовхне до зростання і ринки, що розвиваються.

Нафта за 45

Нафта зайняла відносно комфортний для себе рубіж трохи вище 45 доларів за еталонний барель Brent, але так і не змогла пробитися вище локальних максимумів за серпень.

Зараз нафта отримує помірну підтримку від заяв API і Міненерго США, які відзвітували в падінні запасів нафти в Штатах, а також про невеликому скороченні щоденного видобутку «чорного золота» в країні.

Вуглеводні чекають щомісячного звіту ОПЕК і свіжих даних від Міжнародного енергетичного агентства. Крім того, нафта логічно стежить за макроекономічними звітами, які показують попит на паливо і темпи відновлення провідних економік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні