Тюрми продаватимуть на аукціонах

0
1
Тюрми продаватимуть на аукціонах
В Україні почали продавати в'язниці на відкритих електронних аукціонах системи "Прозорро". Перші лоти — виправний центр у селищі Коцюбинське на Київщині та колонія №51 в Одесі.

Покупці зможуть переплановувати будівлі під магазини, музеї, торговельні центри, готелі.

— Мова зараз не про тюрми, де є в'язні. А про великі покинуті комплекси, — каже міністр юстиції Денис Малюська, 38 років. — Продаватимемо у кілька етапів. На першому — приміщення, що не використовуються. Друга хвиля — слідчі ізолятори у центрах міст. Натомість за кошти від перших торгів будуватимемо СІЗО у промислових зонах або за населеними пунктами. Третій етап — тюрми, що зараз діють. Їх замороження й скорочення персоналу дасть змогу збільшити зарплати тим, хто лишиться працювати.

На продаж ітимуть заклади з поганими умовами для в'язнів. Їх переводитимуть в інші колонії.

— Це економічно вигідне рішення, — говорить голова Українського аналітичного центру 56-річний Олександр Охріменко. — Ще з Радянського Союзу в нас лишилися купа тюрем. З тогочасною політикою арештовували набагато більше людей, ніж зараз. Ще беремо до уваги нинішній закон про декриміналізацію. Величезні будівлі використовуються наполовину або пусті. Держава витрачає значні суми на їхнє утримання, зарплати працівникам. Не думаю, що після продажів держбюджет значно поповниться. Але економія буде вагома.

В Україні є понад 100 в'язниць. Закрити й продати планують третину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні