Чи є ризик заразитися коронавірусом через воду

0
3
Чи є ризик заразитися коронавірусом через воду
За інформацією експертів американського Центру контролю та профілактики захворювань (CDC), немає жодних доказів того, що збудник COVID-19 поширюється через воду в басейнах, джакузі, спа-центрах тощо, оскільки дезінфікуючі засоби, що використовуються для очищення води, знищують вірус.

Про це інформує Центр громадського здоров’я.

Також немає доказів того, що SARS-CoV-2 присутній в поверхневих, підземних водах або передається через забруднену питну воду.

Медики нагадують, що головний шлях передачі COVID-19 – аерозольний: через дрібні краплі, які виділяються з носа або рота захворілого при кашлі, чханні або розмові й розпиляються в навколишньому повітрі. Тобто, якщо ви плаваєте і людина поруч з вами кашляє, ви ризикуєте заразитися, вдихнувши краплі.

Так, можливість поширення COVID-19 під час відпочинку на пляжах пов'язана зі скупченням людей – незалежно від того, чи вони у воді, чи перебувають на суші.

Захиститися від коронавірусу допоможе:

- соціальне дистанціювання;

- регулярна обробка рук спиртовмісним засобом та/або миття їх з милом;
- правильне використання масок та дотримання інших правил респіраторної гігієни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні