Як зберегти лактацію, або Досвід грудного вигодовування від волинянок. ВІДЕО

0
1
Як зберегти лактацію, або Досвід грудного вигодовування від волинянок. ВІДЕО
Лучанка Ольга Сірук два роки тому пройшла курси з грудного вигодовування. Нині консультує інших жінок, які не можуть налагодити лактацію.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

За словами медиків, у материнському молоці – збалансованість жирів, білків, вуглеводів, достатня кількість антитіл та вітамінів.

Консультантка з грудного вигодовування Ольга Сірук допомагає жінкам правильно організувати процес лактації. Жінка темою грудного вигодовування зацікавилася після народження первістка. Дитину годувала до трьох років.

"Розказую, як працює лактація, як правильно прикласти дитинку до грудей. Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує мінімум годувати до двох років і продовжувати далі, якщо це комфортно мамі і дитині", – каже Ольга.


Педіатр Валентина Федчук каже: грудне молоко – ідеальна їжа для малюків. Терміну вигодовуванні немає, скільки дитина хоче – стільки й має годуватися.

"Нормальна збалансованість жирів, білків, вуглеводів, достатня кількість антитіл, вітамінів, це є те, що необхідне для дитини, щоб нормально повноцінно розвиватися", – пояснює лікарка.

Ольга Яковук – мама трьох дітей. Розповіла, що з народженням наймолодшого, виникли труднощі з грудним годуванням.

"Він не набирав вагу, я злякалася, нас поклали в лікарню і сказали догодовувати сумішшю. Я розуміла, що вже до грудного вигодовування не повернуся. Оля мені в цьому допомогла. Він почав набирати вагу і ми повернулися до грудного вигодовування", – розповіла мама.

Лучанка Дарина, мама 4-місячного хлопчика, розповіла, що не годує дитину грудьми. Каже, син відмовився від такого годування, а в той період не було потрібних людей, хто б підказав, як правильно це робити.

"Був критичний момент в годуванні і я не витерпіла і ми перейшли на суміш. До цього спонукають у нас в пологовому будинку. Вони не показують, як прикласти дитину - або сам просиш, або вони просто не підійдуть", каже Дарина.

До слова, при дитячих поліклініках та пологових будинках діють групи жінок, які можуть поділитися досвідом вигодовування грудним молоком.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні