--> Пояснили значення зашифрованих символів на новому муралі у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пояснили значення зашифрованих символів на новому муралі у Луцьку

0
3
Пояснили значення зашифрованих символів на новому муралі у Луцьку
У Луцьку пояснили символи, зашифровані на новому муралі "Рівновага" на вулиці Шопена, 16, над яким працював художник Сергій Радкевич.

Про це написали на сторінці у фейсбуці "Стріт-арт фестиваль "Lutsk Wallking".

"Першим завданням цього розпису є організація території, а також врівноваження та відновлення цільності даної площини засобом муралу.

Ця будівля є частиною історичної спадщини, на жаль, на сьогодні вона втратила свій первинний вигляд. Тому було обране легке тональне та колірне вирішення, зі спокійною лінійною графікою, щоб зібрати всі фактури нанесені як утеплення у єдине зображення.

Стіну було вирішено як умовний простір, що презентує набір символів взятих з цього середовища, а також які висвітлюють тему сталого розвитку урбаністичних локацій.

Домінуючими елементами у муралі є кола, що повторюють колишній мурований дах над первинним входом у будівлю (На сьогодні цей елемент вже зруйнований).

Іконописна РУКА – знак людини творця. Особа, яка будує простір для інших, захищає та зберігає природу. Символом природи є квітка, яка немов проростає з людської долоні, натяк на взаємозв’язок людини та природи.

Локальним наративом обрано візерунок з військової уніформи, адже навпроти знаходиться музей військової техніки. Цей орнамент у роботі перевтілюється у хвилі – як апеляція до реальної річки, що знаходиться позаду будівлі . Цей символ – знак миру. Прагнення до спокою і рівноваги.

У муралі є текст, що закодований шрифтом Брайля. Сюрреалістичний елемент, в якому є слова і зміст, але неможливо прочитати.

(“0м над рівнем моря” – це власна цитата, яку я часто використовую. В ній йдеться про те, що лінія горизонту згладжує і вирівнює всі нерівності. Це спокій до якого потрібно прагнути. Який ми потребуємо саме зараз…)".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні