--> Майже 19 тисяч волинян жодного разу не платили за розподіл газу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Майже 19 тисяч волинян жодного разу не платили за розподіл газу

1
3
Майже 19 тисяч волинян жодного разу не платили за розподіл газу
Біля 10% споживачів природного газу накопичили борг у розмірі 6 млн 300 тис. Вони від початку року не здійснили жодного платежу за послугу з розподілу газу (доставку).

Про це повідомляє пресслужба АТ "Волиньгаз".

Нагадаємо, за послугу з розподілу газу (доставку) споживачі сплачують окремо з 1 січня цього року. Торік 24 грудня Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила зміни, які стосуються споживачів газу.

"В середньому борг за розподіл на одного споживача газу Волині становить 332 грн. Це означає, що людині вигідніше оплатити його та забути. У разі, якщо боржник не поспішає цього робити, компанія, відповідно до закону, повинна звернутись до суду і тоді клієнту доведеться викласти з кишені більше, тобто, і оплатити свій борг, і судові витрати. А ця сума немала, судові витрати - близько 2600 грн, - аналізує директор комерційний АТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз. - До прикладу, середня сума заборгованості в місті Володимирі-Волинському становить 342 грн. Тобто, сума боргу в 6 разів менша, ніж сума судового збору”.

Газорозподільна компанія "Волиньгаз" більше 70 позовів уже подала до суду на злісних боржників. Чимало горе-порушників - споживачі, які мешкають у квартирах і мають незначні суми боргів.

"Борги клієнта за розподіл газу (доставку) можуть призвести до того, що він не одержить субсидію в новому опалювальному сезоні, - наголошує начальник відділу інспектування АТ "Волиньгаз" Андрій Боярчук. - Тому "дешевше" та вигідніше так би мовити всі послуги оплачувати та одержувати вчасно".

Під час карантину значний відсоток споживачів "перейшли" в онлайн. Оплатити за доставку газу тепер доволі зручно, доступно та швидко. Можна зробити це вдома на дивані за допомогою онлайн-сервісів газової компанії.

АТ "Волиньгаз" пропонує онлайн-сервіси для передачі показань лічильника, сплати за доставку газу та контролю своїх витрат: Особистий кабінет на сайті 104.ua, чат-бот Viber 7104ua, мобільні додатки 104 Mobile104. Зареєструвати Особистий кабінет можна за один дзвінок до контакт-центру (067) 33 39 104 або (0332) 280 104 (оператори приймають виклики з 8.00 до 20.00 щоденно). Для активації чат-боту Viber 7104ua – зіскануйте QR-код.

Також, сплатити за послугу з розподілу газу можна в найближчому банку або у відділенні Укрпошти. В умовах карантину радимо користуватися онлайн-банкінгом (Ощад24/7, Приват24).

Вирішити будь-які газові питання ви можете за телефонами контакт-центру АТ «Волиньгаз» (067) 33 39 104 або (0332) 280 104 або в онлайн-сервісах компанії. Нагадуємо, що АТ «Волиньгаз» не продає газ, а займається його розподілом – доставляє блакитне паливо до ваших осель.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дешевле не платить вообще. Особенно если нет за что.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні