На Волині сільського голову покарали за корупційне правопорушення

0
0
На Волині сільського голову покарали за корупційне правопорушення
На Волині сільського голову покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Локачинський районний суд, розглянувши за участі прокурора галузевого відділу прокуратури #Волинської області протокол про вчинення головою однієї із сільських рад Локачинського району адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, притягнув посадовця до відповідальності у виді штрафу.

Голова громади, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції", не повідомив сільську раду чи Національне агентство з питань запобігання корупції про наявний конфлікт інтересів, а також вчинив дії та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, уклавши упродовж листопада 2018 – березня 2020 року 15 договорів на поставку продуктів харчування за бюджетні кошти із суб’єктом господарювання – своєю дружиною.

Суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3400 грн. зі сплатою судового збору понад 420 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні