Відійшов у вічність священник з Любомльщини

0
2
Відійшов у вічність священник з Любомльщини
30 липня на 93-му році життя відійшов до Господа протоієрей Миколай Приказюк.

Він близько 15 років окормляв паству Свято-Покровського храму села Ставки Турійського району. Про це передає Район.Любомль.

Відспівування протоієрея Миколая відбулося 31 липня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Богослужіння очолив протоієрей Василій Мельничук у співслужінні секретаря єпархіального управління архимандрита Сави (Мякоти) й духовенства Різдво-Богородичного благочиння.

Отець Миколай Сидорович Приказюк народився 8 грудня 1927 року у селі Куснища Любомльського району. З дитячих років любив бувати на богослужіннях у храмі.

У 1941 році закінчив сім класів Куснищанської школи. Пережив роки Другої Світової війни.

У 1948 році переїхав разом з сім'єю у місто Любомль, де закінчив середню вечірню школу. Тут він проживав до останніх днів життя.

У 1949 році одружився з Пасаман Марією Семенівною. У їхньому шлюбі народилося троє синів. Один з них – священник, двоє – лікарі.

З 1952 по 1988 роки трудився будівельником Любомльської Ремконтори, обіймав посади майстра виробничого навчання у Любомльському ДПТУ-8, майстра Любомльського водопроводу, експедитора Любомльського МКЗ.

У 1988 році майбутній священник закінчив свою трудову діяльність та вийшов на пенсію. Однак, з закінченням трудового життя, розпочався духовний шлях отця Миколая.

28 жовтня 1990 року Миколай Приказюк був посвячений у сан диякона, а 18 листопада цього ж року – у священника. Хіротонію звершив єпископ Іжевський і Удмундський Палладій.

26 лютого 1991 року Преосвященнішим Варфоломієм, єпископам Волинським і Луцьким, отець Миколай був призначений настоятелем Свято-Покровського храму с.Ставки Турійського благочиння. Тут він ніс свій пастирський послуг близько 15 років.

"За станом здоров'я отець Миколай не міг більше опікуватися паствою й пішов за штат. Однак попри похилий вік і хвороби він часто співслужив настоятелю Різдво-Богородичного храму протоієрей Василію Мельничуку й підносив свої молитви до Господа за наших парафіян", - йдеться у повідомленні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні