У Мінсоцполітики сказали, як отримати кошти за «пакунок малюка»

0
-3
У Мінсоцполітики сказали, як отримати кошти за «пакунок малюка»
Замість "пакунку малюка" батьки тепер можуть отримати п'ять тисяч гривень.

Як пояснили у Міністерстві соціальної політики, для цього треба зробити п'ять кроків, передає "Суспільне".

Зазначають, що батьки або опікуни дитини мають відкрити рахунок зі спеціальним режимом використання у відділенні Приватбанку та отримати спеціальну соціальну картку.

Потім треба звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання із заявою та пакетом документів протягом 12 місяців з дня народження дитини. У пакеті документів мають бути:

- копія свідоцтва про народження дитини, для іноземців або осіб без громадянства - копія посвідки на постійне проживання (довідки про звернення за захистом в Україні, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту),
- за потреби - копія рішення про встановлення опіки або копія рішення про влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя,
довідка з пологового будинку про неотримання "пакунку малюка".

Отримувачі можуть самостійно витрачати кошти грошової компенсації протягом року у визначених закладах торгівлі або через інтернет-магазини для придбання товарів для дитини або породіллі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою замість "пакунка малюка" породіллям будуть видавати соціальну банківську картку з 5 тисячами гривень на рахунку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні