Транспортний податок: власники елітних авто додали Волині понад 1,4 мільйона гривень

0
6
Транспортний податок: власники елітних авто додали Волині понад 1,4 мільйона гривень
На Волині власники вартісних автомобілів протягом першого півріччя 2020 року сплатили до місцевих бюджетів 1 мільйон 444 тисячі гривень транспортного податку.

Про це повідомляє ГУ ДПС у Волинській області.

Як свідчить аналітика, найбільші суми надходжень транспортного податку сплачено до міського бюджету Луцька та Луцького району – 600 тисяч гривень та 427 тисяч гривень відповідно.

Однак, наразі не всі фізичні особи виконали податкові зобов’язання перед місцевими бюджетами. Тож, у Головному управлінні ДПС у Волинській області звертаються до громадян-власників елітних машин з проханням не ігнорувати свого конституційного обов’язку.

Нагадаємо, що транспортний податок входить до складу податку на майно. Об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2020 році – 1,77 млн гривень).

Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік за кожний легковий автомобіль.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні