Коли країни ЄС можуть відкрити кордони для українців

0
1
Коли країни ЄС можуть відкрити кордони для українців
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина припускає, що країни-члени Європейського Союзу відкриють кордони для українських туристів не раніше кінця вересня.

Про це вона повідомила в інтерв'ю Obozrevatel TV, передає "УНІАН".

Зокрема, її запитали, коли країни-члени ЄС скасують карантинні обмеження для українців на подорожі. За словами Стефанішиної, українські дипломати і Міністерство охорони здоров'я максимально забезпечують обмін даними і ведуть індивідуальний діалог з країнами-членами ЄС.

"Вікдриття цих кордонів не станеться одномоментно для всіх. Це буде поступовий процес і, враховуючи те, що увесь світ очікує другу хвилю коронавірусу, можливо, вона буде, можливо, це будуть певні регіональні спалахи, то раніше кінця вересня про системність важко говорити", - сказала віце-прем’єр.

Зауважимо, 30 липня у Європейському Союзі втретє не внесли Україну до переглянутого списку країн, громадянам яких дозволено в'їзд в країни-члени ЄС у період пандемії коронавірусної інфекції. Як результат, українці мінімум ще два тижні не зможуть вільно подорожувати Європою.

Відштовхуючись від встановленого критерію і умов з врахуванням епідеміологічної ситуації, з 31 липня країни-члени Євросоюзу можуть поступово скасовувати обмеження на зовнішніх кордонах для Австралії, Канади, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Південної Кореї, Таїланду, Тунісу, Уругваю та Китаю, якщо в КНР на принципах взаємності у відповідь скасують обмеження для громадян країн-членів ЄС.

Критерії визначення третіх країн, стосовно яких мають бути зняті обмеження, враховують епідситуацію і заходи зі стримування поширення коронавірусу, зокрема соціальне дистанціювання, а також економічні й соціальні фактори. Усі ці критерії розглядаються разом.

Щодо епідситуації країни мають відповідати таким критеріям: кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів і на 100 тис. населення має бути близькою або нижчою за аналогічні середні показники країн-членів ЄС станом на 15 червня. Тенденція виявлення нових випадків інфікування має бути стабільною або зменшуватися впродовж цього періоду у порівнянні з попередніми 14 днями.

Нагадаємо, 21 липня Кулеба заявив, що для українців кордони відкрили 39 країн світу. Серед них - Болгарія, Словенія, ОАЕ, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко і острівна країна Сент-Люсія, яка розташована у Карибському морі.

Ще кордони для українців відкрили Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Багамські острови і Ліван.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні