Сьогодні перепоховали останки луцьких євреїв, які були захоронені на проспекті Волі

0
10
Сьогодні перепоховали останки луцьких євреїв, які були захоронені на проспекті Волі
Сьогодні в обласному центрі Волині перепоховали останки луцьких євреїв на меморіалі пам’яті “Місце розстрілу євреїв луцького гетто”.

Про це інформують на сайті Луцькради.

В поминальному обряді взяли участь радник міського голови Ігор Поліщук, голова правління іудейської ортодоксальної громади Луцька Мойше Меїр Матусовський та представники єврейської громади Луцька.

Мойше Меїр Матусовський розповів, що попередньо останки були захоронені на кладовищі на проспекті Волі, 54, на місці старого єврейського кладовища. Однак те кладовище не було діючим, тому постало питання перепоховання померлих.

Іудейська ортодоксальна громада Луцька звернулась до міської влади з проханням провести процес перепоховання на освяченому місці меморіалу “Місце розстрілу євреїв луцького гетто”.

Сьогодні відбулось перепоховання.

“Достатньо поховати останки на території дійсного кладовища. З того моменту душі людей, чиї кістки було перепоховано, знайшли спокій на Небесах”, – зазначив голова правління іудейської громади.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні