У Світязі знайшли 200 метрів безгосподарських риболовних сіток. ФОТО

0
-5
У Світязі знайшли 200 метрів безгосподарських риболовних сіток. ФОТО
За тиждень у порушників вилучено майже 20 кг водних біоресурсів.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

У період з 20 по 27 липня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. У результаті складено сім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), п’ять – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та одне – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«На порушників накладено 357 грн штрафів, решта буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 374 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 19,5 кг водних біоресурсів. Також вилучено 4 од. заборонених знарядь лову та ще 24 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

26 липня під час спільного рейду рибпатрульних з представниками Любомльського УТМР та працівниками Любомльського відділеня Національної поліції викрито грубе порушення Правил рибальства.

Інцидент стався на річці Гапа, поблизу села Римачі Любомльського району Волинської області. Двоє громадян здійснювали вилов риби забороненим сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Того ж дня завдяки повідомленню небайдужих громадян виявлено безгосподарське майно на озері Світязь, поблизу с. Пульмо Шацького району Волинської області (на території Шацького національного парку). З водойми вилучено три одиниці мисинових сіток, загальною довжиною 200 метрів.

У сітках була риба: 10 екз. канадського сомика. Оскільки водні біоресурси знаходилися у живому стані, здійснено їх випуск у водне середовище.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні