Експерт розповів прогноз щодо урожаю картоплі

1
3
Експерт розповів прогноз щодо урожаю картоплі
Врожайність картоплі у цьому році буде вища у порівнянні з минулим.

Таку думки висловив журналісту УНН заступник директора з наукової роботи з питань селекції та насінництва Інститут картоплярства НААН України Микола Фурдига.

“Всі передумови складаються на те, що врожайність картоплі буде вища, ніж торік. Попри те що затяжні дощі та холодна весна спричинили не зовсім сприятливі умови”, — сказав Фурдига.

За його словами, враховуючи те, що картоплі у цьому році посадили більше, вал також буде більший.

“На 10-15% професійні виробники посадили картоплі більше, ніж минулого року”, — розповів Фурдига.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Науковець дивиться на урожай з зашторених вікон київських кабінетів. А ось - справжня ситуація на Волині. Такого дощового липня ( головного вегетаційного місяця картоплі), останні 50 років не було. Волога і перепади теператури - джерело фітофтори. Тому навіть у тих, хто висадив картоплю у першій декаді квітня, бульба не встигла сформуватись до масового приходу фітофотори (я висадив 6 квітня). Це й поширюється навіть на ранні сорти, вегетативний період яких триває 65- 70 днів. Два такі сорти вирощував я: Рокко і Моцарт. Бульба не встигла набрати своїх фізичних розмірів. А про пізні сорти типу "Словянки", вегетація якої триває 125 днів, годі й вести мову. Аби випередити фітофтору, у нашій зоні варто вирощувати лише ранні сорти. Ризиковане землеробство!!! Хтось може сказати, що висадив картоплю у березні, але це нічого не дало. Весні була хлодною і сходи зявились лише на початку травня.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні