Дзвінок з банку, покупка в інтернеті та вкрадена посилка: за день волинян шахраї ошукали на 200 тисяч

0
0
Дзвінок з банку, покупка в інтернеті та вкрадена посилка: за день волинян шахраї ошукали на 200 тисяч
Пройдисвіти ошукали жителів Волинської області на майже 200 тисяч гривень. За усіма фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють причетних до скоєння цих правопорушень.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Волині.

Так, учора, 26 липня, по обіді шахраї зателефонували 41-річній лучанці та повідомили, що її банківською картою намагаються оплатити покупки. Жінка, аби уникнути втрат, повідомила секретні коди з трьох банківських карт зловмисникам. У результаті ті заволоділи 60 тисячами гривень.

А житель Камінь-Каширського району придбав через мережу Інтернет зварювальний апарат за 5 тис. 500 грн. Покупку чоловік оплатив через банківський термінал, проте товар не отримав, а з продавцем більше зв’язатися не зміг.

32-річний ковельчанин повідомив у поліцію, що невідома особа заволоділа поштовим відправленням загальною вартістю 126 тисяч гривень. Невідомий у поштовому відділенні пред’явив документи на ім’я отримувача, забрав товар та вивіз його у невідомому напрямку.

Поліція Волинської області застерігає громадян від нерозважливих кроків, які можуть спричинити до втрати заощаджень. Зокрема: не розголошувати особистих даних, номерів банківських карт чи номерів CVV2-коду стороннім, не купувати в сумнівних інтернет-магазинах товари з повною оплатою на картку, завжди ігнорувати дзвінки і SMS з проханням кудись передзвонити або оплатити відправку виграшу, а в разі необхідності телефонувати на спецлінію 102.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні