--> Водіям, які не пропускають «швидку», пригрозили підвищеними штрафами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Водіям, які не пропускають «швидку», пригрозили підвищеними штрафами

0
3
Водіям, які не пропускають «швидку», пригрозили підвищеними штрафами
В Україні можуть збільшити штраф для водіїв, які не хочуть пропускати карету "швидкої допомоги".

Про це під час щоденного брифінгу заявив глава МОЗ України Максим Степанов, пише УНІАН.

Водії не пропускають медиків "Існує проблема щодо того, як водії пропускають "швидку допомогу". І я переконався сам, коли ми їздили на виклики. Не завжди наші водії, які перебувають на дорогах, пропускають карету швидкої допомоги".

Степанов також додав, що покарання слід посилити, оскільки від швидкості пересування автомобіля з медиками залежить життя громадян. "Мені здається, що треба суттєво збільшувати штрафи та покарання для тих, хто не пропускає "швидку".

Йдеться про життя громадянина, час може йти на хвилини, тому важливо швидко довезти людину до лікарні". Статистика Станом на 27 липня 2020 року близько 67% машин "швидкої допомоги" не приїжджають на виклик вчасно.

Таким чином дві третини пацієнтів не отримують необхідну екстрену медичну допомогу. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов та заступник міністра Ірина Садов'як під час брифінгу заявили, що тільки 17 – 18% "швидких" вкладаються у відведений час.

Встановлені нормативи становлять 10 хвилин по місту і 20 хвилин по передмістю. За цей час мають доїжджати не менше 75% "швидких". Із загальної кількості випадків, а це 6,8 мільйона дзвінків, – 4,7 мільйона є несвоєчасними.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні