У «Луцьктеплі» пояснили дивні нарахування у платіжках

1
2
У «Луцьктеплі» пояснили дивні нарахування у платіжках
Лучани почали отримувати квитанції, в яких посеред літа з’явився борг за теплопостачання.

Про те, чому так сталося, говорили у четвер, 23 липня, під час круглого столу. Його організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський, пише ІА «Конкурент».

Ініціатором проведення зазначеного обговорення стала депутатка Луцької міської ради Алла Надточій. Вона зауважила, що чимало людей звернулося до неї та до "СВІДОМИХ" з питаннями про нарахування заборгованості у літній період.



"Ми проводили подібні круглі столи і раніше, зокрема, з "Волиньгазом" та "Луцькводоканалом". Сьогодні, зважаючи на зміни в платіжках, ми вирішили поспілкуватися з "Луцьктеплом", до нас долучилися голови ОСББ. Ми хочемо роз'яснити населенню, як відбуватимуться нарахування та загалом обговорити гарячі проблеми "Луцьктепла", – сказала обраниця громади.

Співзасновник ГР "СВІДОМІ" Тарас Шкітер
Співзасновник ГР "СВІДОМІ" Тарас Шкітер


Заступник директора ДКП «Луцьктепло» з комерційних питань Олександр Бабич пояснив, що заборгованість у платіжках лучан за тепло сформувалася через перехід на нову систему розрахунків.

У правилах постачання гарячої води повинні бути роз’єднанні вихідні дані по оплаті за теплопостачання та гарячу воду. До 30 червня таке розмежування відбувалося через місцевий обчислювальний центр, а тепер це буде робити відповідне програмне забезпечення «Луцьктепла». Ця програма запрацювала з липня, і в тих помешканнях, де була заборгованість за гарячу воду станом на 30 червня, сформувалися борги з опалення.

"З 1 січня 2020 року, часу переходу на нову систему розрахунків, у нас борги сумувалися в окрему графу. Споживачі часто зверталися до нас з проханням розбити ці борги, як це було раніше: борг за гарячу воду і борг за централізоване опалення. Відповідно, з поточного місяця система штучно розбила ті борги за гарячу воду і за опалення. І виникла ситуація, що суми не завжди відображають дійсність. Відтак це одна з причин появи боргу за централізоване опалення", – зазначив Олександр Бабич.



Окрім цього, Бабич розповів, що в майбутньому, відповідно до Закону про ЖКГ, споживачів чекають три нові моделі договірних відносин з "Луцьктеплом" та п'ять видів договорів. Зважаючи на епідемію коронавірусу, дедлайн вибору необхідної моделі відносин перенесено на 5 місяців з моменту завершення карантину. Детальну інформацію про кожен варіант договорів дивіться на інфографіках нижче.



Зауважимо, на круглому столі були присутні:

Михайло Наход – співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ», політолог, кандидат наук з державного управління.
Алла Надточій – депутатка Луцької міської ради, представниця Громадянського Руху "СВІДОМІ".
Тарас Шкітер – директор ІА «КОНКУРЕНТ» , співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ»
Олександр Бабич - заступник директора ДКП «Луцьктепло» з комерційних питань
Катерина Зюзіна – голова ОСББ (Соборності, 13б)
Тарас Заремба – голова ОСББ (Саперів, 10)
Іван Грушецький – голова ОСББ (Кравчука, 7)
Наталія Гладка – голова ОСББ (Молоді, 13)
Оксана Денисюк – голова ОСББ (Молоді 19а, 21)

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьктепло у свій час щось вчасно не розділило а люди мають розплачуватися за чиїсь "косяки"! Чи не забагато оте " тепло" собі дозволяє?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні