--> У Луцьку створили канал з аудіозаписами для сну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку створили канал з аудіозаписами для сну

0
9
У Луцьку створили канал з аудіозаписами для сну
У Луцьку створили канал аудіоказок для сну.

Його автори – Марина Ковальчук і Сергій Яковлєв, пише "Конкурент".

Подружжя запустило проєкт у розпал карантину. Як зазначили творці, спершу казки були орієнтовані на похресників, але згодом аудиторія слухачів почала збільшуватися.

Каналів з аудіоказками чимало, проте родзинка луцького – медитативний тон, завдяки якому діти заспокоюються і засинають, розповідає Марина Ковальчук. Спершу, каже, не любила свій голос, проте якось похресниця сказала, що під Маринині казки може заснути хоч би й під столом. Так «Казки Засинайки» зажили на повну.

Власне, ідея начитувати казки для дітей виникла в Сергія.

«Я переїхав на навчання з малого міста до великого. Наш гуртожиток розташовувався біля дороги. І я довго не міг звикнути до шуму і не міг спати. Проте завжди засинав на лекціях з історії релігієзнавства. У професора був такий монотонний і повільний голос. Я зрозумів, що це працює, і почав шукати на ніч якісь схожі лекції, аби заснути», – розповідає він.

Це запам'яталося, відтак згодом трансформувалося у «Казки Засинайки».

Марина пригадує: починали з найбільш відомих українських народних казок. Їх підшуковували в книжках, в інтернеті. Головне правило – дотримуватися авторських прав. Нещодавно на каналі з'явилася й казка Івана Франка.

«Я почала цікавитися і з'ясувала, що через 70 років після смерті автора його твори переходять в суспільне надбання, фактично цього року можна використовувати твори авторів, які померли до 1949», – пояснює вона.
Анна Єкименко-Поліщук
Анна Єкименко-Поліщук

«Казки Засинайки» – абсолютно волонтерський проєкт і не має жодної фінансової підтримки. Як розповів Сергій, казки «народжуються» у коморі, адже там немає сторонніх звуків. Згодом аудіо обробляють і підшуковують ілюстрацію. Це, звісно, займає час, проте запит на казки є. Отож, на меті – наповнювати й розвивати канал і надалі. Творці «Казок Засинайок» планують у найближчому майбутньому зібрати щонайменше тисячу підписників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні