--> «Волинь» повернулась у трійку лідерів, обігравши харківський «Металіст 1925» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Волинь» повернулась у трійку лідерів, обігравши харківський «Металіст 1925»

0
5
«Волинь» повернулась у трійку лідерів, обігравши харківський «Металіст 1925»
Розгромивши у минулому турі на виїзді "Балкани", лучани повинні були приймати вдома значно грізнішого суперника – харківський "Металіст 1925".

Про це пише ІА "Волинські новини".

У перших трьох післякарантинних матчах харків’яни взяли максимум очок, однак далі вони двічі поспіль поступилися та покинули трійку лідерів. Тож обом командам у 25 турі перемога була вкрай важлива – "Волині" вона б дозволила повернутися до трійки лідерів, а "Металісту" допомогла б вийти з певної психологічної ями, наблизитися до третього прохідного УПЛ місця.

Цікаво, що у день матчу 67 день народження відзначав почесний президент "Волині" та її багаторічний тренер Віталій Кварцяний, тож "хрестоносців" це також мотивувало, адже, як відомо, перемога улюбленої команди – найголовніший подарунок для футбольної людини.

У "Волині" відбув дискваліфікацію Сіаваш Хагназарі, однак тренерський штаб вирішив поберегти його та не випускати у стартовому складі, тож з перших хвилин повинен був вийти Валерій Сад, який забив дебютний гол за "Волинь" у минулому турі. Досі не вилікувався від травми центрбек Валерій Болденков, тож він стояв з милицями у тунелі та спостерігав за розминкою своєї команди.

Початок першого тайму видався не надто яскравим, адже команди здебільшого боролися за центр поля. Свідчення цьому – чотири жовті картки до 30 хвилини, одна з яких стане доленосною. Ближче до середини тайму у «Волині» виник небезпечний момент – захист «Металіста» не розібрався у власному штрафному, допустивши «пожежу», але футболісти «Волині» не зуміли цим скористатися та проткнути м’яч повз Сидоренка.

Натомість гравець харків’ян бив з-за меж карного майданчику після розіграшу кутового, але у ворота не влучив.

Після 30 хвилини «хрестоносці» заграли активніше, і в них нарешті почали виникати моменти. Спочатку після кутового головою бив Михалик – вище воріт. Перевірити воротаря здалеку намагалися Рябов та Приндета, але удар останнього був зовсім невдалий. По моменту мали і вінгери лучан, але в обох випадках удари Волошиновича та Кожанова парирував кіпер, тож на перерву команди пішли з нулями на табло.

Перші 15 хвилин другого тайму запам’яталися заочним протистоянням ультрас обох команд. Троє фанатів гостей видерлися на дах одного з прилеглих до «Авангарду» будинків та запалили фаєри натомість луцькі ультрас відповіли чорним димом. Тим часом моментів команди не створили, проте на полі у лучан з’явився Хагназарі, замінивши Сада.

А на 63 хвилині у матчі стався переломний момент – Осман зніс на фланзі Сімініна та отримав другу жовту, подібним фолом він відзначився вже на 1 хвилині гри, зрубавши Кожанова. Тож з цього моменту харків’яни грали у меншості.

«Волинь» одразу побігла реалізовувати більшість. Знову головою бив Приндета – невдало, удар Чачуа забрав воротар. Натомість Климець намагався обіграти пів команди «Металіста», але з гострого кута у ворота не влучив.

А на 70 хвилині Приндета з третього разу таки добився свого: Цюпа, дістаючи м’яч після навісу Кожанова з кутового, скинув його на лінію воротарського, де центрбек головою розстріляв ворота «Металіста-1925» – 1:0.

Гості не встигли оговтатися, як через хвилину у їхні ворота залетів другий гол – Хагназарі, після скидки Куліша, буквально розстріляв Сидоренка, відправивши м’яч під поперечину – 2:0. Воротарю нічого не залишалося, як розводити руками.

«Волинь» не стала добивати «Металіст 1925» і в час, що залишився, вирішила зіграти від захисту. Харківяни створили кілька моментів, але забити не зуміли. У підсумку – закономірна та вкрай важлива перемога «Волині», повернення до ТОП-3 і подарунок президенту клубу.

Футболісти одразу ж пішли дякувати фанатам, які запалили за межами «Авангарду», а на стадіоні залунав «Мій лицарський хрест».

У наступному турі «Волинь» зіграє також непростий матч з «Агробізнесом» на виїзді, який хоч і не заявляв претензій на вихід в УПЛ, але тримається в лідируючій групі.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні