--> Команда КВН з Білорусі відмовилася виступати в Криму | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Команда КВН з Білорусі відмовилася виступати в Криму

0
0
Команда КВН з Білорусі відмовилася виступати в Криму
Мінська команда КВК «Діти Тьюринга» відмовилася продовжувати гру в російській Прем’єр-лізі в 2020 році, оскільки чвертьфінал пройде в анексованому Криму.

Про це повідомляє Крим.Реалії, посилаючись на білоруську службу Радыё Свабода.

Гумористи з Білоруського державного університету пояснили свою відмову трьома причинами, які були озвучені в відеозверненні. По-перше, за їхніми словами, світ все ще переживає епідемію коронавірусу. Друге – це статус анексованого Криму.

Капітан команди Марк Величко заявив, що Білорусь дотримується нейтралітету в питаннях приналежності півострова.

Команда визначила поїздку через Росію до Криму як неприпустиму, а потрапити на турнір через територію України неможливо через пандемію.

Третя причина – хороші відносини Білоруського державного університету з українськими університетами, які можуть погіршитися, якщо команда відправиться в Крим через Росію.

Водночас «Діти Тьюринга» повідомили, що у них є гарантія повернення в прем’єр-лігу КВК у наступному сезоні.

До слова, на відмову білоруської команди КВК виступити в Криму вже відреагували у МЗС України.

Так, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар стверджує, що команда КВК із Мінська, відмовившись їхати на гру в анексований Крим через сусідню Росію, «вибрала свободу і гідність», а також – дружбу з Україною.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

«А навіщо туди (до Криму – КР) їздити, якщо там окупанти перетворили рай у пекло? Ні відпочинку, ні виступів, ще й потім проблеми в Україні та державах ЄС. Друзі з Білорусі вибрали свободу і гідність і дружбу з Україною замість грошей, поневірянь і принижень від того, хто їм добра не бажає», – зазначив Боднар.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні