Україна знову не потрапила до списку країн, яким дозволено в'їзд до Євросоюзу

0
3
Україна знову не потрапила до списку країн, яким дозволено в'їзд до Євросоюзу
У Європейському Союзі не внесли Україну до переглянутого списку країн, громадянам яких дозволено в'їзд в країни-члени ЄС у період пандемії коронавірусної інфекції.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Зокрема, Рада Євросоюзу внаслідок першого перегляду рекомендацій щодо поступового скасування тимчасових обмежень для подорожей в ЄС без нагальної необхідності оновила список третіх країн, щодо яких карантинні обмеження підлягають скасуванню. Список цих країн буде й надалі переглядатися кожні два тижні.

Зокрема, з 16 липня країни-члени ЄС повинні поступово скасувати обмеження на зовнішніх кордонах для Алжиру, Австралії, Канади, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Південної Кореї, Таїланду, Тунісу, Уругваю і також Китаю, якщо в КНР на принципах взаємності у відповідь скасують обмеження для громадян країн-членів ЄС. Читайте також ЄС планує скоротити список країн "зеленої зони" Крім того, резиденти Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикану вважаються резидентами Євросоюзу для відвідування ЄС.

Як свідчить цей список країн, Україна не була внесена у рекомендацію щодо скасування заборони на в'їзд, і тому українці мінімум ще два тижні не зможуть вільно подорожувати в ЄС. Водночас, після перегляду зі списку виключили Сербію і Чорногорію. Відтепер громадяни цих країн знову не зможуть подорожувати в ЄС. Як повідомляв УНІАН, 30 червня в ЄС вперше визначили список третіх країн, громадян яких рекомендовано впускати в ЄС. Критерії визначення третіх країн, стосовно яких мають бути зняті обмеження, враховують епідситуацію і заходи зі стримування поширення коронавірусу, зокрема соціальне дистанціювання, а також економічні й соціальні фактори.

Усі ці критерії розглядаються разом. Щодо епідситуації країни мають відповідати таким критеріям: кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів і на 100 тис. населення має бути близькою або нижчою за аналогічні середні показники країн-членів ЄС станом на 15 червня. Тенденція виявлення нових випадків інфікування має бути стабільною або зменшуватися впродовж цього періоду у порівнянні з попередніми 14 днями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні