--> Під Волинським центром крові чергу займають з сьомої ранку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Під Волинським центром крові чергу займають з сьомої ранку

0
-6
Під Волинським центром крові чергу займають з сьомої ранку
Під Волинським обласним центром служби крові черги донорів. Люди приїжджають в Луцьк із навколишніх сіл, чекати доводиться годинами.

О 9:00 під приміщенням - 30 людей. Чергу люди займають з 7-ї ранку, - розповідає одна з відвідувачок центру Тетяна Коростильова. До Луцька жінка приїхала з Княгининка. Каже: черги в Луцьку спостерігає останні два тижні, - пише Суспільне.

Сьогодні, 16 липня прийом крові триває до 13-ї години, вчора було на годину менше, торік це робили до 17-ї години, - пояснює завідувачка відділення Надія Воробей. З її слів, після обіду якість крові гірша, тому час скоротили. Раніше кров заготовляли майже усі районні відділення, але з січня у зв'язку з реформою, їх зачинили.

Частково вирішити проблему черг могла б електронна черга, - кажуть у центрі. Зі слів Надії Воробей, комп’ютери вже встановили, інженери з Києва працюють над програмним забезпеченням. Коли електронна черга для донорів запрацює поки не відомо.

Нагадаємо, під час карантину у Волинському центрі крові у шість разів зменшилася кількість донорів. Після послаблення карантинних обмежень, зокрема відновлення громадського транспорту донорів у центрі побільшало, дефіцит зменшився.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні