У Луцьку до офісу «ОПЗЖ» принесли заморожений язик. ФОТО

0
4
У Луцьку  до офісу «ОПЗЖ» принесли заморожений язик. ФОТО
У Луцьку біля офісу політичної партії "Опозиційна платформа за життя" відбулася акція "Тримайте язик – руки геть від мови!". Партійцям хочуть передати заморожений язик у контейнері з льодом.

Біля партійного офісу на вулиці Винниченка, о 10:00 у четвер, 16 липня, зібралося близько 20 лучан. Кількість учасників акції озвучила поліцейська Мирослава Радзівіл, передає "Суспільне Волині".

Учасники акції виступають проти законопроєкту №2362, який передбачає скасування переходу учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 та дозвіл викладати декілька навчальних предметів російською мовою в усіх українських школах.

З собою на акцію лучани взяли плакати з написами "Руки геть від мови", а також принесли заморожений язик корови. Зі слів одного з організаторів акції Дмитра Климука, язика планують передати представникам "ОПЗЖ", для лідера партії Віктора Медвечука.

Станом на 11:00 акція завершилася. З офісу партії ніхто до протестувальників не вийшов. Зі слів Дмитра Климука, контейнер із замороженим язиком відправлять поштою в головний офіс "ОПЗЖ" у Києві.

Подібні акції, на захист мови сьогодні проходять у ще кількох регіонах України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні