Випускники школи на Волині зворушливо привітали вчительку, яка вчила їх 57 років тому. ФОТО

0
-3
Випускники школи на Волині зворушливо привітали вчительку, яка вчила їх 57 років тому. ФОТО
Кожен – принаймні зі старшого покоління, мабуть, пам’ятає зворушливі рядки нашого славного поета Андрія Малишка, звернені до улюбленої вчительки: «Вчителько моя! Зоре світова!». Справді, педагог від Бога завжди випромінює благодатне світло людяності й знань, яке осяває подальший шлях його численним учням упродовж усього їхнього життя.

Учні Ясенівської восьмирічки 1963 року випуску – Тетяна Лукава, Ольга Матвійчук, Ірина Умша, Ігор Омельчук, Анатолій Клим'юк і Володимир Лук’янчук поділилися найщирішими вітаннями класній керівниці Марії Іванівні Корнійчук.



«Саме такою знаємо і пам’ятаємо нашу класну керівницю Марію Іванівну Корнійчук (дівоче прізвище – Тимощук) ми – випускники Ясенівської восьмирічної школи, хоч із часу її закінчення минуло не більше й не менше, як 57 років! У непрості часи засилля більшовицької ідеології Марія Іванівна зуміла виховати нас у дусі українського патріотизму, але насамперед вона плекала з нас людей, здатних зрозуміти чужий біль і вчасно прийти на допомогу тому, хто її потребує. Маючи за плечима важке воєнне і повоєнне дитинство, Марія Іванівна не зламалася, не озлобилася, а як добра, любляча мати огорнула нас своєю ласкою і душевністю, своїм життям ніби даючи нам урок, якими треба бути.

Наша улюблениця й зараз радо зустрічає нас, жваво цікавиться долею кожного зі своїх учнів, які не бувають колишніми (як дитина, навіть сягнувши поважного віку, залишається для матері назавжди дитиною, так і учень для вчителя – завжди учень, хай він навіть займає найвищі пости). Дбайливою матір’ю, бабусею, прабабусею є Марія Іванівна і для власних дітей (їх двоє), онуків (їх четверо), правнуків (їх аж семеро)», – написав Володимир Лук’янчук.

«Ми щиро вітаємо нашу дорогу наставницю, нашу, по суті, другу матінку, з днем народження! Зичимо Вам міцного-міцного здоров’я, мирного неба, щастя, достатку, й бажаємо дочекатися ще й праправнуків! Дякуємо сердечно за все, що Ви нам дали! Многих і благих Вам літ, Маріє Іванівно!», – звернулися до Марії Іванівни учні 1963 року випуску Тетяна Лукава, Ольга Матвійчук, Ірина Умша, Ігор Омельчук, Анатолій Клим'юк і Володимир Лук’янчук.

Фото Володимира ЛУК'ЯНЧУКА та з особистого архіву Марії Іванівни.

>
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні