У місті на Волині затримали авто з мисиновими сітками після риболовлі. ФОТО

0
3
У місті на Волині затримали авто з мисиновими сітками після риболовлі. ФОТО
У період з 6 по 13 липня держінспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. У результаті складено 12 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та шість – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП).

Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 2 кг водних біоресурсів.

Про це повідомили в пресслужбі Рибпатруля Волині.

«За даний період на порушників накладено 561 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 323 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 7 од. заборонених знарядь лову та ще 6 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 5 липня працівники Нововолинського відділення національної поліції на перехресті вулиць Грушевського та Соборна у місті Нововолинськ затримали автомобіль, в якому виявили мокрі риболовецькі сітки.

На місце події викликали інспектора Волинського рибоохоронного патруля, який вилучив заборонені знаряддя лову, відібрав пояснення та склав адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Як стало відомо, напередодні громадянин на річці Луга, поблизу м. Устилуг Володимир-Волинського району Волинської області здійснював вилов водних біоресурсів двома мисиновими сітками. Матеріали даної справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності.

9 липня здійснено рейд Хрінницьким водосховищем на території Волинської області. В ході рибоохоронної роботи знайдено безгосподарське майно. Під час обстеження акваторії водойми між с. Липа та с. Гумнище Горохівського району виявлено та вилучено 6 од. ліскових сіток загальною довжиною 200 метрів. У сітках знаходилися водні біоресурси: сазан – 1 екз. та карась сріблястий, які в живому стані повернуто у водне середовище. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

На тій ж водоймі викрито двох громадян, які порушували Правила рибальства. На осіб оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні