У селі Луцького району запрацювала нова амбулаторія

0
-2
У селі Луцького району запрацювала нова амбулаторія
У селі Піддубці Луцького району запрацювала амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Як розповіла головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк, на сьогодні реконструйована амбулаторія забезпечена медичним обладнанням на 98 %, не вистачає лише сечового аналізатора, який планують купити за кошти Національної служби здоров’я України.

Працює в закладі 9 штатних працівників.

Щодо фінансування медзакладу, то кошти йдуть напряму з НСЗУ відповідно до укладених декларацій із сімейними лікарями. В медзакладі наразі працює два сімейних лікаря, з якими уклали близько 4 тис. декларацій. На одного лікаря Національна служба здоров’я України сплачує орієнтовно 100 тис. грн. Відповідно Піддубцівська амбулаторія на сьогодні отримує близько 200 тис. грн. щомісяця.

Ці кошти розподіляються наступним чином: 20 % йде на адміністрування, не менше 15-ти % повинно спрямовуватися на розвиток закладу, решта – на заробітну плату працівників. Увесь розподіл відбувається згідно колективного договору та узгоджується з лікарями.

До слова, в амбулаторію планують взяти на роботу ще третього сімейного лікаря, бо радіус обслуговування дільниці – 15 км, зокрема в амбулаторії обслуговуються сусідні села Романів, Борохів, Ботин.

Довідково: реконструкція приміщення ФАПу здійснювалася в рамках проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей». Це спільний проект Міністерства охорони здоров’я України і Світового банку, на реалізацію якого затрачено кошти у сумі 4 млн. 675 тис. грн. Площа реконструкції приміщення – 247,2 кв.м.
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні