Зник нюх, смак, важко говорити: інфіковані коронавірусом розповіли про перебіг хвороби

0
4
Зник нюх, смак, важко говорити: інфіковані коронавірусом розповіли про перебіг хвороби
Від початку пандемії в Україні захворіли на коронавірус COVID-19 майже 55 тисяч людей. Одужали понад 26 тисяч хворих.

Скільки коштує лікування від коронавірусу та що про перебіг хвороби кажуть хворі, у сюжеті Сніданку з 1+1.

Хворий Вадим перебуває у лікарні: хлопець хворіє на COVID-19 вже тиждень. Коли відчув погіршення і різко підвищилась температура, то звернувся до швидкої і вже за кілька годин опинився в стаціонарі.

"Мені зробили експрестест, ПЛР-тест абсолютно безкоштовно”, – каже хлопець.

Лікування також безплатне. Воно передбачає вживання антибіотиків. Утім, Вадим вирішив порахувати, скільки б витратив, якби довелося платити.

"ПЛР-тест коштує 1700 гривень, експрестест – 500 грн, якщо сепарація крові, то це тисячу гривень. У мене було досить багато антибіотиків, а це ще 2 700 гривень", - підсумував хлопець. Загалом – це майже шість тисяч гривень. 

Ганна на коронавірус захворіла у квітні.

"У мене болів живіт, зник апетит, а потім почався сильний кашель, а згодом піднялась температура", – розповіла вона. 

Ситуація була не критична, а тому лікарі залишили її на самоізоляції. Дівчині призначили антибіотик, а через два тижні повторне тестування. Тести дівчина здавала двічі у приватній клініці, робила томограму легень, а ще ліки. Загалом витратила 4 570 гривень.



На самоізоляції через коронавірус опинилася й Тетяна. Вона захворіла на початку березня. "Було важко розмовляти, не було можливості вдихнути", – каже вона. Коли відчула що втратила смак і нюх, то звернулася до сімейного лікаря. На тестах зекономила, бо в Україні їх ще не було. Лікарка призначила антибіотики та противірусні препарати. 

"Приблизно півтора тисячі витратила першого тижня. Потім зробила комп'ютерну томограму легень, яка виявила двобічне запалення легень. Загалом лікування тривало близько двох тижнів. Витратила десь 3 500 гривень", – каже видужала від коронавірусу Тетяна. 

Загалом вартість лікування коливається – від 300 гривень до десяти тисяч.

"Для медзакладу таке лікування обходиться десь близько 8 тисяч гривень. Але знову ж таки – чи перебуває хворий десь просто у відділенні, чи перебуває він в реанімації", – каже головна лікарка лікарні №4 Тетяна Мостепан. Сума залежить від перебігу захворювання та можливих ускладнень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні