На Волинь приїхав німецький благодійник, який привіз допомогу

0
-3
На Волинь приїхав німецький благодійник, який привіз допомогу
10 липня у Володимир-Волинський район завітав німецький меценат Карл Ернст Мюллер із Німеччини, який привіз благодійну допомогу жителям громади Ласкова та володимир-волинцям.

Карл Ернст Мюллер уже не один рік допомагає сільській громаді: як виявилось. Цьогоріч поїздка Карла Ернста Мюллера припала на день, коли він вперше відвідав Україну, в тому числі – Ласків, а це – 15 років тому, пише БУГ.

Цього разу благодійники завітали із подарунками для ФАПу Ласкова: привезли бинти, рукавички, різноманітні пластирі, окуляри для зору, медичні засоби, маски, аптечку, та інше медичне приладдя. Подарували і комп’ютер.

Для дітей громади німецький меценат привіз шкільне канцелярське приладдя та деякі розвиваючі іграшки. А ще – маленькі пасхальні сувеніри, адже планував приїхати на Великдень. Як каже Карл Ернст Мюллер, традиційно вони відвідують бідні сім’ї.

“Хлопчик 10 років тому попросив у мене апарат для технічної перевірки автомобілів – його цікавили різні технічні засоби. З часом він навчився цьому, тепер живе і працює у Німеччині”, – пригадує чоловік.

Як розповіла Тетяна Шейчук, староста села Ласків, кошти передали для проекту облаштування культурного простору “HUB” у приміщенні колишньої бібліотеки, а також – для допомоги лежачим людям.

“Найбільше за допомогою звертаються ті, хто доглядає за лежачими людьми. Карл Ернст Мюллер передав для цієї категорії населення окремо фінансову допомогу.

Ці кошти будуть витрачені відповідно до потреб кожної сім’ї: в більшості, це засоби гігієни. Потреби сформовані у список, згідно з яким, і передаватимемо необхідне потребуючим”, – каже вона.

Любов Саць, начальник Володимир-Волинського міського відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва розповіла:

“Нам привезли сертифікат на 350 євро: це ті кошти, що вони використали на придбання іграшок і канцелярських товарів (пазли, олівці, ручки, розмальовки, лінійки, зимові шапки). Ці подарунки ми роздаємо діткам, які відвідують ГО, а також використовуємо у своїй діяльності.

Цього разу частинку хочемо віддати у призовий фонд для дітей, які на День міста будуть розмальовувати люки та передати в інклюзивно-ресурсний центр «Жовта парасоля»”.

Карл Ернст Мюллер розповів, вони безперешкодно проїхали кордон, адже Цвіккау – регіон, де не прогресує коронавірус:

“У Німеччині спочатку ввели ступінчастий карантин, а зараз – абсолютно усе відкрито, лишень є вимога носити маску та дотримуватися дистанції. Існує заборона на великі зібрання та проведення фестивалів до 31-го серпня”

До слова, Карл Ернст Мюллер щоразу висловлює вдячність українцям, які допомогли розшукати місце поховання його рідні в Ласкові. Адже запис про перебування в українському селі був зроблений у гостьовій книзі родини, яка ведеться з 1906-го року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні