У Луцьку покарали банду, яка виготовляла амфетамін в орендованому гаражі

0
-1
У Луцьку покарали банду, яка виготовляла амфетамін в орендованому гаражі
У Луцьку організована банда виготовляла амфетамін в орендованому гаражі та збувала небезпечні речовини на вулицях міста.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, пише ІА Волинські новини.

Так, у період із серпня 2017 року по 3 лютого 2018 року троє обвинувачених за попередньою змовою між собою вчинили низку кримінальних правопорушень.

Зокрема, у серпні-вересні 2017 року вони організували та утримували місце для незаконного виготовлення психотропних речовин – гаражне приміщення. Наприкінці січня наступного року чоловіки обладнали вказане приміщення, придбавши та перевізши до нього пристрої, спеціальний хімічний посуд та речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких встановлюються заходи контролю, аби використовувати їх під час виготовлення психотропних речовин – амфетаміну та метамфетаміну. Виготовлявши наркотики, вони зберігали їх для подальшого збуту.

У ході проведення санкціонованого обшуку гаражного приміщення працівниками поліції виявлено та вилучено речовини, предмети, які могли використовуватися під час проведення хімічних реакцій із виготовлення психотропної речовини – амфетаміну. Окрім того, серед наданих на дослідження речовин були такі, які можуть використовуватися під час синтезу амфетаміну, а саме: 1-феніл-2-нітропропен, гідроксид натрію, фосфор, алюміній, оцтова кислота, перекис водню, сульфатна (сірчана) кислота, нітратна (азотна) кислота, етиловий спирт.

Також правоохоронці зафіксували не один випадок продажу бандою наркотиків особі, яка залучалася ними для оперативної закупки.

Усі троє обвинувачених свою вину визнали частково. Вони відкидали те, що діяли в складі організованої групи. Один з них розповів, що орендований ним гараж обладнав спеціальним обладнанням, прекурсорами, зазначивши, що робив це для очищення плат, а не для виготовлення психотропної речовини. Обвинувачений не заперечував зберігання в гаражі психотропних речовин та наркотичних засобів.

Незважаючи на такі показання, їхня вина була доведена повністю зібраними доказами.

Одному зі злочинців суд призначив покарання у виді шести років та шести місяців позбавлення волі, двоє інших чоловіків проведуть за ґратами по п’ять років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні