--> Університет Лесі Українки співпрацюватиме із волинським коледжем | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Університет Лесі Українки співпрацюватиме із волинським коледжем

1
3
Університет Лесі Українки співпрацюватиме із волинським коледжем
Ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось і директор Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського Микола Савельєв домовилися про співпрацю.

Угоду про співробітництво двох навчальних закладів підписали 9 липня у Володимирі-Волинському, повідомили на сайті СНУ.

На початку зустрічі делегація Лесиного вишу на чолі з ректором Анатолієм Цьосем та представники коледжу обговорили всі можливі варіанти взаємовигідної співпраці двох закладів. Інтереси СНУ імені Лесі Українки разом з очільником вишу представляли проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, проректорка з навчально-виховної роботи та комунікацій Наталія Благовірна, декан факультету культури Віталій Охманюк, завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Дмитро Авраменко.

Загалом сторони домовились про співпрацю в таких напрямах:

– організація, проведення й участь у спільних науково-практичних конференціях, симпозіумах, виставках, пленерах, семінарах, концертах та інших заходах;

– організація спільних методичних семінарів для розробки та узгодження навчальних програм і планів;

– обмін науковцями, викладачами та фахівцями для реалізації спільних проєктів і програм та науково-педагогічне стажування викладачів, наукове керівництво (консультування, рецензування) дисертаційними, магістерськими і дипломними роботами;

– читання спецкурсів викладачами обох Сторін;

– обмін досвідом щодо використання нових інформаційних технологій у навчальному та науковому процесі, обмін студентами задля проходження запланованих практик;

– знайомство з роботою молодіжних організацій навчальних закладів;

– підготовка спільних проєктних заявок для отримання фінансування від національних та міжнародних фондів;

– обмін виставками творів мистецтва і студентської творчості, художньої самодіяльності окремих творчих колективів;

– продовження навчання випускників Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А. Ю. Кримського у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

«Я дуже дякую, що ви зайшли час зустрітися, бо найбільшою проблемою є відсутність комунікації, тому її потрібно налагоджувати і ні в якому разі не втрачати. Для нас це важлива робота, бо для нас головне – діти та якість освіти, а ваш заклад завжди славився і зараз славиться своїми випускниками», – сказав Анатолій Цьось очільнику Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського.

Микола Савельєв погодився, що співпраця між навчальними закладами необхідна: «Зв’язок між закладами є. В нас дуже багато спільного. Ми минулого року святкували 80-річчя, ви цьогоріч святкуєте 80-річчя. І ваш, і наш навчальні заклади будуть святкувати 150-річчя з дня народження своїх патронів. І крім цього, є дуже багато спільного в діяльності закладів, тому співпраця необхідна».

Після обговорення варіантів співробітництва закладів освіти Микола Савельєв провів для гостей з Луцька екскурсію коледжем, показав роботи студентів, музей.

На завершення зустрічі очільники двох навчальних закладів офіційно закріпили все обговорене раніше, підписавши договір про співпрацю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Володимирі-Волинському вже п’ять місяців немає педагогічного коледжу, а є педагогічний ФАХОВИЙ коледж. Коледж і фаховий коледж – зовсім різні типи освітніх закладів.
“КОЛЕДЖ – заклад ВИЩОЇ освіти або структурний підрозділ університету, академії чи інституту, що провадить освітню діяльність, пов’язану із здобуттям ступеня бакалавра та/або молодшого бакалавра, проводить прикладні наукові дослідження та/або творчу мистецьку діяльність” (Закон України “Про вищу освіту”, стаття 28, пункт 1).
“ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ – заклад ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ освіти або структурний підрозділ закладу вищої освіти, іншої юридичної особи, що провадить освітню діяльність, пов’язану із здобуттям фахової передвищої освіти, може проводити дослідницьку та/або творчу мистецьку, та/або спортивну діяльність, забезпечувати поєднання теоретичного навчання з навчанням на робочих місцях” (Закон України “Про фахову передвищу освіту”, стаття 31, пункт 1).
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні