--> Біля луцького ринку знайшли і усунули причину смороду. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Біля луцького ринку знайшли і усунули причину смороду. ФОТО

0
-6
Біля луцького ринку знайшли і усунули причину смороду. ФОТО
Структурні підрозділи міської ради продовжують роботу по контролю за якістю атмосферного повітря, виявленню та ліквідації можливих джерел неприємного запаху у місті.

Про це інформують на сайті Луцької міськради.

Відділ екології здійснює документальні та фактичні перевірки діяльності підприємств, які мають організовані та неорганізовані джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, місця зберігання відходів та скиди у міську каналізаційну мережу, які можуть бути причиною погіршення якості повітря та виникнення неприємних запахів в різних районах міста.

Так, 9 липня, здійснено огляд локальних очисних споруд ТзОВ “Луцька картонно-паперова фабрика”, що розташована у Луцьку на вулиці Карбишева, 3.

Очисні споруди підприємства виконують функцію попередньої очистки стічних виробничих стоків, що утворюються при виробництві картону перед скидом у міську каналізаційну мережу.

Господарсько-побутові стоки підприємства з виробничими не змішуються, скидаються у міську централізовану каналізаційну мережу. Очисні споруди відкритого типу побудовані ще у радянський період, знаходяться у робочому, задовільному стані.

Працюють не на повну потужність. Складаються з приймальної камери, радіальних відстійників, насосної станції, майданчика для підсушування мулу.

Згідно наданої працівниками ТзОВ “Луцька картонно-паперова фабрика” інформації мул з очисних споруд вивозиться один раз на рік на полігон у села Брище, до того часу зберігається на майданчику для підсушування мулу на виробничій території.

На момент перевірки легкий специфічний запах був присутній в межах санітарно-захисної зони підприємства. За межами виробничої території запах відсутній.

Також проведенно аналіз та вивчено схеми поводження з відходами виробництва на підприємствах ТзОВ “Земан” та Луцьке місце провадження діяльності ДП Укрспирт.

Специфічними органічними відходами цих підприємств є пивна дробина (виварений солод), пивні дріжджі осаджені, кізельгур (фільтраційний матеріал), зернова барда нативна.

Всі органічні відходи цих підприємств передаються у вигляді вологих концентратів після сепарування та осадження місцевим сільськогосподарським підприємствам, виробничі стоки скидаються у міську централізовану каналізаційну систему.

З метою проведення перевірки об’ємів переданих відходів органіки міською радою направлено запити до сільськогосподарських підприємств про об’єми використаної органічної сировини та місця тимчасового зберігання.

Продовжується робота по виявленню локальних джерел смороду за адресами звідки надходять дзвінки мешканців. Так в районі Північного ринку та на вулиці Конякіна прочищено та зацементовано не герметичні колодязі з яких поширювався неприємний запах.

Робота по виявленню та усуненню джерел неприємних запахів у місті продовжується.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні