--> Назвали причину масового мору риби на Кічкарівських ставках | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Назвали причину масового мору риби на Кічкарівських ставках

0
-4
Назвали причину масового мору риби на Кічкарівських ставках
Розповіли, що спричинило масову загибель риби і сморід на Кічкарівських ставках.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Нагадаємо, про мор риби на Кічкарівських ставках повідомив депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

Реагуючи на звернення громадян працівниками відділу екології міської ради проведено обстеження водойм, організовано забір води для лабораторного дослідження та прибирання мертвої риби.

Працівники лабораторії Волинського центру з гідрометеорології зазначили, що у досліджених зразках води виявлено дуже низький вміст кисню БСК- 2,5мг/л одиниць, при нормі в літню пору для водойм рибогосподарського призначення від 6 мг/л і вище, а також високу температуру води +29ºС. Такі умови як правило призводять до замору риби, що неодноразово відбувається на міських ставках, які мають не значну глибину, дуже повільний водообмін, оскільки створені на малих річках з незначним об’ємом природного стоку, надмірно нагріваються при високій температурі повітря влітку, розміщені у районах щільної забудови та міської інфраструктури (асфальтовані дороги, стоянки автотранспорту, каналізаційні колектори тощо) .

У мерії просять населення, яке проживає в районі Кічкарівських ставів від пр. Стефаника до вул. Ковельської, вул. Кічкарівської, вул. Миру-Ломоносова утриматись від любительського рибальства на території ставів.

При цьому зауважують, що причинами погіршення якості води у ставках є розорювання та влаштування городів у прибережних захисних смугах та водоохоронних зонах водних об’єктів, використання органічних та мінеральних добрив, що змиваються у воду з городів, а також самовільно влаштовані відведення неочищених стоків у ставки".

Інспекторами департаменту муніципальної варти, працівниками КП “Луцькводоканал”, ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс”, як балансоутримувачем мереж зливної каналізації, періодично проводяться рейдові перевірки щодо правомірності влаштування водовідведення, як зливових та господарсько-побутових стоків з приватних будинків у районах прилеглих до водних об’єктів (річок, ставків).

Про факти самовільно влаштованого громадянами водовідведення господарсько-побутових стоків з порушенням технічних умов просять повідомляти групу швидкого реагування департаменту муніципальної варти за телефоном 066-102-1102; 067-000-0679 з 6.00 до 23.00 год. та відділ екології міської ради за тел. 72 46 08 з 8.00 до 17.00.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні