У волинському місті борються з нашестю шкідника. ФОТО

0
3
У волинському місті борються з нашестю шкідника. ФОТО
Протягом тижня працівники КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» об’їжджають Рожище, аби виявити та ліквідувати павутинні гнізда на деревах, які створює американський білий метелик.

Про це повідомляють на сайті Рожищенської міськради.

Нагадаємо, ще минулого року американський білий метелик з’явився та завдав чималої шкоди рожищенським садкам й паркам. Несприятливі умови на деякий час призупинити їх розмноження. Але нині, з настанням теплої погоди, на деревах з’являються павутинні гнізда, які свідчить про присутність шкідника.

Рожищанам радять оглядати своїх сади, аби на ранніх стадіях виявити та знищити гусінь.

Гілки з гніздами радять обпалити факелами або зрізати, зібрати у пакети та знищити ще до розповзання в пошуках корму. Також на заражених деревах потрібно видалити відмерлу кору і обмазувати стебла вапном.

Мешканців Рожищ просять відповідально поставитися до боротьби з небажаним карантинним шкідником: оглядати свої дерева та не соромитися сказати сусідам або особам, які орендують приміщення, що на території побачили павутинні гнізда.

До слова, нехтування заходами зі знищення карантинних організмів передбачає адміністративну відповідальність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні