--> Відома причина підпалу гуртожитку з українцями у Польщі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відома причина підпалу гуртожитку з українцями у Польщі

0
-4
Відома причина підпалу гуртожитку з українцями у Польщі
Поляк розповів, чому підпалив хостел, у якому проживали українці.

Про це він повідомив поліції, після того як був затриманий, пише «Mukachevo.net».

Пожежу у гостелі з громадянами України у польському у місті Погожице в комуні Хшанув влаштував 42-річний місцевий житель, який пішов на це навмисно через постійні конфлікти зі своїми співмешканцями.

Гостел орендують переважно українці, які приїхали в Польщу на заробітки. Там, зокрема, проживали сімейні пари, навіть з дітьми. Загальна кількість людей, які там проживали, складала 12 осіб.

Представник поліції розповів, що 42-річний поляк з Хшанува, який також винаймав там ліжко-місце, постійно створював конфліктні ситуації і сварився із своїм товаришем.

"Однак конфлікт був заснований не на національному, а на особистому підґрунті. Він конфліктував з іншим поляком", – розповіла Катаріна Добковська з Хшанувської поліції.

Зазначається, що підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді 3-місячного попереднього ув'язнення. Він може сісти до в'язниці на 10 років за "створення ситуації, яка загрожує життю або здоров'ю багатьом особам або майну у великих розмірах".

Нагадаємо, що у Польщі чоловік підпалив гостел, де проживали українські заробітчани. Тоді поліція вважала, що зробив він це на національному підґрунті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні