Петиція про заборону 5G: чому поява нової мережі зв'язку викликала резонанс

1
-6
Петиція про заборону 5G: чому поява нової мережі зв'язку викликала резонанс
Електронна петиція із закликом заборонити впровадження 5G набрала на сайті президента необхідну для розгляду кількість голосів, а саме – 25 638.

Авторка документу, українка Юліана Гордей, переконана в негативному впливі нових технологій 5G на здоров’я людини. Втім прикладів та досліджень цього твердження Гордей не наводить. Юрист у сфері IT Антон Тарасюк розповів Українському Радіо, чому запровадження 5G стало такою резонансною історією, - передає Суспільне.

Поява кожної нової технології у світі завжди супроводжується конспірологічними теоріями, каже Тарасюк. Так, у Великій Британії спалили зо два десятки веж різних мобільних операторів через інформацію, що технологія мобільного зв'язку 5G сприяє поширенню коронавірусу.

“В Америці, наприклад, є департамент із комунікацій. І він прийняв рішення про те, щоб дозволити в США 5G. З іншого боку, є така держава як Південна Корея, яка “покрила” 5G уже всю свою країну. Там вони також думають про здоров'я нації. Той самий Китай накрив 5G більш, ніж половину країни”, - каже Тарасюк.

Скептики вважають, що для того, щоб встановлювати 5G, треба більше веж, “і ми будемо жити, як у мікрохвильовій печі". “За такою логікою, треба викидати телефони, мікрохвильові печі. Але ж плата за прогрес якась має бути. А яка вона буде, ще дізнаємось, – пояснює експерт, – напевне, що безпечніше жити в селі, де взагалі немає веж. А у містах ми приречені жити в електромагнітному полі. Казати, що будь-яка технологія, яка заходить – абсолютно безпечна, це теж не дуже правильно. І колись у Великій Британії будували будинки з азбесту, і вважалося, що це чудовий матеріал, а потім люди хворіли й помирали”.

“Роздмухування” ситуації” навколо запровадження технології може бути вигідно противникам технологічного розвитку країни, каже Тарасюк. Прокладання інтернету 5G можна порівняти з прокладанням залізничних колій сто років тому, говорить експерт: “Тоді залізниця пов’язувала міста, селища, села, так і зараз. Чим швидше передається інформація, тим краще для бізнесу. Тому що це дає можливість працювати із західним бізнесом”.

Щодо можливої реакції Зеленського на петицію, експерт каже, що президент не заборонить встановлювати вежі. “Президент зверне увагу, тому що він зобов'язаний це зробити. Він відповість: “Дуже дякую за звернення, але є державна політика щодо діджиталізації. Не є доведеною шкода від зв’язку 5G”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Друшлак на голову і вперед, мавпи дурні
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні