На водах Волині за тиждень зафіксували 22 порушення. ФОТО

0
3
На водах Волині за тиждень зафіксували 22 порушення. ФОТО
У період з 29 червня по 6 липня державні інспектори рибпатруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. У результаті складено дев’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та вісім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 29 од. заборонених знарядь лову.

Про це повідомляє Рибоохоронний патруль Волині.

«У порушників вилучили два кілограми водних біоресурсів та 9 одиниць заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 816 грн, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 228 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

2 липня під час обстеження озера Пулемецьке, поблизу села Пулемець Шацького району виявили безгосподарське майно. З водойми вилучено шість од. безгосподарських сіток. У знаряддях лову знаходилась риба: карась сріблястий - 8 екз. та лящ – 3 екз, загальною вагою три кг. Водні біоресурси у живому стані повернено у водне середовище, чим попереджено збитків на 1 143 грн.

5 липня під час спільного рейду рибпатрульних та прикордонників викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на озері Скорінь, поблизу села Дольськ Любешівського району Волинської області. Громадянин здійснював вилов риби забороненим знаряддям – однією мисиновою сіткою. У сітці браконьєра було: карась звичайний – 3 екз. та лин – 2 екз. Завдано збитків у розмірі 1 229 грн.

На порушника складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні