--> Лісові мавки та величезні вогнища: як колись волиняни відзначали свято Івана Купала. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лісові мавки та величезні вогнища: як колись волиняни відзначали свято Івана Купала. ФОТО

0
0
Лісові мавки та величезні вогнища: як колись волиняни відзначали свято Івана Купала. ФОТО
Свято Івана Купала у давнину волиняни гучно відзначили на березі Стиру.

Як це було, показав рожищанин Олег Киричок. Чоловік зібрав знімки різних років зі святкування у Рожищі, пише "Район.in.ua".

«Свято Івана Купала пам'ятаю з самого дитинства. Місцем проведення дійства спочатку був лівий берег річки Стир – на міському пляжі. Пізніше місце проведення перенесли на правий берег Стиру – по обидві сторони від мосту через річку. На свято зходилось і з'їжджалось дуже багато рожищан, а також жителів району. З самого ранку глядачі могли здійснити прогулянку по річці Стир на невеличкому катері», – пригадує Олег Киричок.

Заклади громадського харчування з нагоди свята влаштовуали вуличну торгівлю.

«Звідусіль пахло шашликом. Компанії рожищан, закупившись у торгових точках, далеко невідходячи, примощувались для трапези прямо на траві», – каже чоловік. До слова, ця традиція мало змінилась й нині.

Цікавою й насиченою була й культурна програма.

«На святі виступали духові оркестри підприємств міста. Було декілька сцен для виступів учасників художньої самодіяльності. Проводились конкурси на перетягування канату та багато інших. Закінчувалося свято прибуттям Нептуна з лісовими мавками та палінням величезного вогнища», – ділиться спогадами оповідач.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні